10 film, amit látnod kell, ha nehéz időszakon mész keresztül

  • 6 hónap ago
  • 30865 Views
  • 3 5
10 film, amit látnod kell, ha nehéz időszakon mész keresztül

Mindenki életében előfordulhatnak nehezebb periódusok, csalódások, veszteségek, amiket valahogyan fel kell dolgozni. A filmrajongók ilyenkor előveszik kedvenc alkotásaikat, és a szereplőkkel jutnak túl a nehézségeken.

5) A szeretet szimfóniája (August Rush, 2007)

August Rush egy ír gitáros és egy New York-i csellista gyermeke, aki azonban árvaként nő fel. A fiút elképesztő zenei tehetséggel áldotta meg az ég, egyetlen vágya azonban, hogy megtalálja szüleit. Kutatásában a titokzatos férfi, Wizard siet segítségére, együtt indulnak útnak, hogy megtalálják August elveszett családját.

A szeretet szimfóniája (August Rush, 2007)

6) Forrest Gump (1994)

„Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál”, állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny karjaiban?

Forrest Gump (1994)

7) Fel! (Up, 2009)

Carl Fredricksen gyerekkori szerelmét veszi feleségül, akivel kettesben éldegélnek boldogan, egészen a nő haláláig. A megözvegyült férfi visszahúzódva, morcosan töltené utolsó éveit, ha egy hatalmas vállalat nem vetne szemet telkére. A nyugdíjas öregúr viszont hallani sem akar róla, hogy lebontsák emlékekkel teli házát, inkább léggömbök segítségével útra kel egy potyautas kutya és egy kisfiú társaságában, hogy megvalósítsa élete legnagyobb kalandját.

Fel! (Up, 2009)

1 2 3