Menü
Join our feeds to automatically receive the latest headlines, news, and information formatted for your club's website or news reader.

20 bizarr moziplakát Afrikából, ami annyira rossz, hogy már jó

  • 2 hónap ago
  • 8388 Views
  • 1 1
20 bizarr moziplakát Afrikából, ami annyira rossz, hogy már jó

A 80-as és 90-es években sok afrikai országban nem álltak rendelkezésre olyan nyomdagépek, amelyekkel plakátokat lehetett volna nagy tételben nyomtatni, ezért képzőművészek festették a filmplakátokat. Az eredmény a legtöbb esetben finoman szólva érdekesre sikerült. A hol vicces, hol bizarr alkotások keletkezésének az is az oka, hogy a művészeket rendszerint arra kérték, hogy a plakát a történettől függetlenül legyen minél izgalmasabb, és a grafikusok gyakran nem is láthatták előre a filmet. Különösen Ghána jeleskedett a “bootleg” plakátok gyártásában. A 2000-es évektől aztán Afrikában is megjelentek a modern technológiák, és a kézi gyártású plakátok korának leáldozott. Egészen addig, amíg a nyugati gyűjtők fel nem fedezték őket.

Manapság akár 15.000 dollárt (közel 3,7 millió forint) is megadnak egy eredeti plakátért. De nem csigázzuk tovább a kedélyeket, lássuk a műalkotásokat!

(1) Jurassic park

(2) Alien vs. Predator – A halál a ragadozó ellen

(3) Reszkessetek, betörők! 2

(4) Mátrix

(5) Terminátor – A halálosztó

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük