10 megdöbbentő hiba Oscar-díjas filmekből

  • 3 nap ago
  • 16295 Views
  • 3 11
10 megdöbbentő hiba Oscar-díjas filmekből

A filmkészítés során rengeteg ember keményen dolgozik, legyen szó a háttérmunkákról vagy a látványosabb színészi teljesítményről. A filmesek gyakran vetnek be szakértői arzenált, hogy a hitelesség látszata meglegyen. Néha azonban a kutatás és a vágások nem elegendőek ahhoz, hogy hibátlan filmet készítsenek. Máskor pedig annyira unalmas a valóság, hogy a kamera másik oldalán láthatatlanul dolgozó emberek megváltoztatják a történteket az izgalmas sztori kedvéért.

9) Az Argo-akció (2012)

Az Argo-akció (Argo, 2012)

Ben Affleck 3 Oscar-díjas filmje meglehetősen pontatlan abban a tekintetben, hogy minimalizálta Kanada közbenjárást az eseményekben. Az USA egykori elnöke, Jimmy Carter azonban elmondta, hogy az akció kitervelése 90 százalékban a kanadaiak érdeme, és nem a CIA-é, ahogy a film ábrázolja.

10) Amerikai mesterlövész (2014)

Amerikai mesterlövész (American Sniper, 2014)

Clint Eastwood filmje nagy sikernek örvendett a kritikusok és a nézők körében, azonban néhány ítész rámutatott a történelmi pontatlanságokra is. Ilyen például Mustafa (az ellenséges mesterlövész) ábrázolása, aki igen hangsúlyos szerepet kap, holott az eredeti történetet feldolgozó regényben mindössze egy bekezdésben szerepel.

Így néz ki Roger Moore ritkán látott fia – Geoffrey Moore olyan jóképű, mint amilyen az apja volt fiatalon

//Jana//

1 2 3 4