10 film, ami meghamisította a történelmet

  • 5 hónap ago
  • 76352 Views
  • 17 17
10 film, ami meghamisította a történelmet

Alábbi összeállításunkban ezúttal olyan filmekből készítettünk toplistát, melyekre mind igaz a kijelentés, hogy a maguk módján meghamisították a történelmet.

7. Mindent a győzelemért! (Rudy, 1993)

Mindent a győzelemért! (Rudy, 1993)

Rudy Ruettiger még kisiskolásként a fejébe vette, hogy belőle futballsztár lesz. Pedig az amerikai futball világa csak kőkemény és harcedzett embereknek való. A zöldfülű Rudy azonban nem ismer félelmet, és mindent megtesz, hogy elérje célját.

Miért hamisította meg a történelmet?

A Mindent a győzelemért az egyik legfelemelőbb sportdráma, azonban az igazsághoz nem sok köze van. Emlékszünk még arra a jelenetre, melyben a játékosok megpróbálják meggyőzni az edzőt, hadd játszhasson Rudy? Vagy arra, hogy a közönség skandálja a sportoló nevét? Nos, ebből semmi nem történt meg.

6. Az Argo-akció (Argo, 2012)

Az Argo-akció (Argo, 2012)

1979-ben Iránban forradalom tört ki, és a dühös tömeg megostromolta az Egyesült Államok teheráni nagykövetségét. Hat embernek sikerült kicsúsznia az ostromból, és elmenekültek a kanadai nagykövethez, de csak napok vagy órák kérdése volt, hogy mikor akadnak a nyomukra. Tony Mendez (Ben Affleck), CIA ügynök békés polgári mentőakciót tervezett, hogy hamis útlevelekkel kicsempéssze őket az országból.

Miért hamisította meg a történelmet?

Ben Affleck 3 Oscar-díjas filmje meglehetősen pontatlan abban a tekintetben, hogy minimalizálta Kanada közbenjárást az eseményekben. Az USA egykori elnöke, Jimmy Carter azonban elmondta, hogy az akció kitervelése 90 százalékban a kanadaiak érdeme, és nem a CIA-é, ahogy a film ábrázolja.

5. Hajsza a győzelemért (Rush, 2013)

Hajsza a győzelemért (Rush, 2013)

1976-ban a száguldó cirkusz rajongói legendás párharcnak lehettek szemtanúi a vagány brit versenyző James Hunt, és a fegyelmezett, zseniális pilóta, 1975 világbajnoka, Nikia Lauda között. Az idény során kis híján végzetes balesetet szenvedő osztrák hat héttel a súlyos sérülése után ismét volán mögé ült, hogy visszaszerezze a bajnoki trófeát.

Miért hamisította meg a történelmet?

Bár a 2012-es sikerfilmet méltatta a szakma és a nézők is nagyra értékelték, a valóságban azonban Niki Lauda és James Hunt viszonya korántsem volt ennyire ‘ellenséges’. Olyannyira jóban voltak, hogy egy időben volt egy közös házuk is, és gyakran jártak együtt italozni.

1 2 3 4