13 filmes díszlet, ami elképesztően kidolgozott és részletes

  • 5 hónap ago
  • 38072 Views
  • 2 1
13 filmes díszlet, ami elképesztően kidolgozott és részletes

Mielőtt a számítógépes technológia nyújtotta lehetőségek váltak volna a legnépszerűbb vizuális effektekké, a filmiparnak hagyományos módszerekhez kellett folyamodnia. A díszlettervezők profi miniatűr-festőkkel dolgoztak, akik lélegzetelállítóan részletes és élethű filmes díszleteket készítettek.

(12) Godzilla

Megjelenés ideje: 1998

Becsült költségvetés: $130,000,000

Az 1998-as Godzilla jó példa arra, mit lehet kihozni a digitális effektek és a hagyományos díszletezés ötvözéséből. Körülbelül 20 különböző makett készült a filmhez New York felhőkarcolóiról – némelyik 6 méter magas lett!

(13) Szárnyas Fejvadász 2049

Megjelenés ideje: 2017

Becsült költségvetés: $150,000,000

Denis Villeneuve filmje az eredeti Ridley Scott film folytatása. Nemcsak a színészgárda lenyűgöző, hanem a különleges effektek is nagyszerűek. A futurisztikus Los Angeles számítógépes, ugyanakkor részletesen kidolgozott modelleket is használtak hozzá. 37 épületet készítettek a díszlettervezők annak érdekében, hogy élethűbbnek hasson a város. Az eredeti épületekhez képest 1:48-as aránnyal építettek. Nem kis teljesítmény a mai digitális korszakban!

Bónusz: Musée Miniature et Cinéma

13 filmes díszlet, ami elképesztően kidolgozott és részletes

13 filmes díszlet, ami elképesztően kidolgozott és részletes

Bár nem gyakran látni maketteket a mai filmekben, sokat megtalálhatunk a Museum of Miniatures and Cinematography-ban Franciaországban. Ez egy egyedi múzeum, mely hatalmas makettkollekciót tár a nagyközönség elé olyan ikonikus filmekből, mint például a Jurassic Park. Nem elképesztő módja a filmtörténeti remekek ápolásának?

Drew Barrymore újra bombaformában van – Több, mint 10 kilótól szabadult meg (Fotók!)

(Forrás: Brightside)

//Jana//

1 2 3 4