10 izgalmas titok a hollywood-i filmstúdiók logójáról

  • 10 hónap ago
  • 72979 Views
  • 9 8
10 izgalmas titok a hollywood-i filmstúdiók logójáról

Kisgyermekkorunk óta a jól ismert logók szolgáltak kedvenc filmjeink bevezetőjéül. A kérdést azonban, hogy ezek vajon mit jelképezhetnek, csak kevesünknek jutott eszébe feltenni.

Most a legérdekesebb logóválasztási ötletekről rántjuk le a leplet, egyenesen Hollywood-ból.

1) DreamWorks Pictures

A DreamWorks eredetileg egy holdon ülő férfit szándékozott emblémájául választani. A művész, akit megbíztak a kép megrajzolásával (Robert Hunt) azonban egy másik verziót is megtervezett, melyen a felnőtt ember helyett egy kisfiú trónol az égitesten. Csodák csodájára, a Dream Works Pictures ez utóbbit választotta. Hunt mellékesen a saját fiáról, William-ről mintázta a sarlón horgászó lurkót, aki mára zeneszerzőként keresi a kenyerét a zeneiparban.

2) Columbia Pictures

A fáklyát tartó nő 1924-ben lett a Columbia Pictures szimbóluma. Érdekes módon azonban ezt a fiatal lányt nem találnánk meg a világ végén sem, hiszen ő számos hölgy tulajdonságának kombinációja. A legutóbbi, 1992-es verzió egy eredetileg amerikai háziasszonyról, Jennie Joseph-ről lett mintázva, bár a végeredmény Jennifer arcvonásainak jelentős megváltoztatását jelentette.

3) Metro-Goldwyn-Mayer

1924-re datálható az MGM logója is. Howard Dietz, az ötletgazda alma mater-ének (a Columbia University-nek) sportcsapata a „The Lions” nevet viselte. Azóta a stúdió öt különböző oroszlánt szerepeltetett jelképében Slats, Jackie, Tanner, George és Leo néven, az utóbbi a MGM legfrissebb „sztárja”.

1 2 3 4