8 megdöbbentő titok, amit nem gondoltál volna kedvenc rajzfilmjeidről

  • 1 év ago
  • 21762 Views
  • 2 15
8 megdöbbentő titok, amit nem gondoltál volna kedvenc rajzfilmjeidről

Szinte szó szerint tudunk idézni kedvenc gyerekkori rajzfilmjeinkből, mert ezerszer megnéztük őket. Sosem lehet őket megunni.

5) Pocahontas (1995)

Pocahontas („apró szeszély”) valójában egy becenév, melyet egy indián törzsfőnök adott lányának, Matoaka hercegnőnek (”fényes folyó a dombok között”). Pocahontas állítólag 1607-ben megakadályozta, hogy törzse kivégezzen egy angol férfit, John Smith-et.

1613-ban gyarmatosítók foglyul ejtették Pocahontas-t, és váltságdíjat követeltek érte. Nem sokkal később feleségül ment egy dohányültetvény tulajdonosához, John Rolfe-hoz. Keresztény lett, felvette a Rebecca nevet.

Ez a házasság tartotta fenn a békét az indiánok és az angolok közözz 8 éven át.

6) Balto (1995)

Mi mással kezdhetnénk, mint hogy Balto is létező kedvenc volt, éppen ahogy Rosy mama mesélte a rajzfilm kerettörténetében. 1925-ben egy kedves kis alaszkai faluban, Nome-ban diftériajárvány tombolt. Az igazi Balto egy fajtatiszta husky kutyus volt, és egy kutyaszán vezetőjeként 52 mérföldet tett meg társaival, hogy életmentő oltóanyagot juttasson Nome-ba.

Segítségükkel a járványt 5 nap alatt sikerült megfékezni. Az alaszkai iskolákban a mai napig tanítják a megható történetet, és minden évben kutyaszánversenyt tartanak a hős husky 1925-ös útvonala mentén. New York-ban még egy szobor is őrzi Balto emlékét a Central Parkban.

1 2 3 4