15 őrült filmes elmélet, ami az összes mozirajongót elgondolkodtatja

  • 1 év ago
  • 33478 Views
  • 3 0
15 őrült filmes elmélet, ami az összes mozirajongót elgondolkodtatja

Néhány mozifanatikus a maga módján szereti értelmezni a filmeket: ők azok, akik minden jelenetben rejtett üzenetek és más meglepetések után kutatnak, és aktív képzelőerejüknek hála sokkal egyedibbé teszik az élményt saját maguknak.

9. A Disney Aladdinja a posztapokaliptikus jövőben játszódik.

Disney Aladdinja

A rajzfilm egyik jelenetében a dzsinn leszólja Aladdin ruháját, mondván, hogy “olyan 3. századi” – ez azt sugallja, hogy Aladdin elég ódivatúan öltözködik. Azt is tudjuk továbbá, hogy Dzsini tízezer évig dekkolt a lámpásban, így ezek alapján a rajzfilm legkorábban 10300-ban játszódhat. Ha még hozzátesszük, hogy a jó kedélyű dzsinn egy csomó poénját a 20. századi popkultúrából veszi, akkor gyanítható, hogy csak utána lett a lámpás foglya, így a kiszabadulását máris 12000 körülre saccolhatjuk. Az már szinte mellékes, hogy akkor a szőnyeg nem varázslattal repül, hanem egy jövőbeli közlekedési eszköz, Jágó, Jafar nagyszájú papagája pedig genetikai beavatkozás, esetleg egy kataklizma utáni mutáció miatt tud beszélni.

10. Gandalf végig Mordorba akarta küldeni a sasokat.

A Gyűrűk Ura

A Gyűrűk Ura rajongóinak visszatérő problémája, hogy Gandalf miért nem hívta a sasokat már az utazás legelején, hogy elrepítsék Frodót Mordorba. Így sokkal gyorsabb és biztonságosabb lett volna elpusztítani a gyűrűt. Egy elmélet szerint a varázsló pont ezt szerette volna tenni, és tervét el is akarta mondani a szövetség többi tagjának is. Csakhogy meg kellett várnia, míg a csapat eléri Lórien erdejét, ahol már nem látja őket Szauron szeme. Mielőtt lezuhant volna Mória bányáiban, Gandalf valójában azt mondta a peremen lógva: „Repüljetek, bolondok!” Kár, hogy senki sem értette őt rendesen.

11. A Fel! elején meghal a bácsi.

Fel!

Az elmélet szerint a bácsi belehal a bánatba. A másnapi váltás teljesen váratlanul és hihetetlenül következik be: millió lufi, a ház felemelkedik, jön a beszélő kutya, a számtalan mesebeli kaland – és emellett Carl gyerekkori példaképe, Charles F. Muntz egyszerűen nem olyan öreg, mint amilyennek lennie kéne, hiszen a 78 éves bácsi egészen kicsi gyerekként rajongott az akkor már felnőtt felfedezőért.  Ezeknek a fényében a mese nagy része már a túlvilágon játszódik.

12. James Bond nem egyetlen személy, hanem több különböző ügynök kódneve.

James Bond

A Bond-filmekben a „Q” és a „H” kódnevek végig ugyanazok maradnak, viszont a mögöttük álló emberek megöregszenek, meghalnak, és újak lépnek a helyükbe. Miért ne lehetne ezt a logikát a 007-esre is kiterjeszteni? Az meg, hogy „felrázva, nem keverve” isszák a martinit, lehet éppen vállalati előírás is.

1 2 3 4