15 titok a Disney filmek világából, amelyről eddig biztosan nem hallottál!

  • 1 év ago
  • 97266 Views
  • 14 6
15 titok a Disney filmek világából, amelyről eddig biztosan nem hallottál!

Valószínűleg nincs ember a Földön, aki ne látott volna legalább egy Disney mesét. Generációkon át a Walt Disney stúdió rajzfilmjei voltak a legszebb, legjobb történetű, legigényesebb mesefilmek. Ahogy magát Walt Disney-t, az általa gyártott meséket is sok titok övezi, időről időre felbukkannak olyan érdekességek, amelyekről eddig még csak nem is hallottunk.

13. Pocahontas az egyetlen hősnő, akinek sztorija a való életben is megtörtént.

Pocahontas

Vannak, akik szerint Mulan története is valós, ám ő csak egy ősi kínai költemény, míg az indiánlány sztorija valóban megtörtént.

14. Egyedül Mulan és Jasmine visel nadrágot.

Mulan

A legtöbb hősnő valóban teljesíti a “valódi” hercegnők képét: mindegyikük gyönyörű és pompás ruhát visel. Csak Mulan és az Aladdin Jasmine-ja volt olyan bátor, hogy nadrágot húzzon magára.

15. A Jégvarázs főszereplőnői közösen vették fel jeleneteiket.

Jégvarázs

Az Elsát megszólaltató Idina Menzel és a hangját Annának kölcsönző Kristen Bell közösen vették fel a jeleneteiket a stúdióban, mert a producerek azt szerették volna elérni, hogy minél emberközelibbek legyenek a párbeszédek, hogy „átjöjjön” a köztük lévő kémia. Ez azért is érdekes, mert erre csak ritkán akad példa animációs művek készítésénél – a hangokat külön szokták rögzíteni.

15 kulisszafotó, amitől picit másképp látjuk a Bud Spencer és Terence Hill filmeket

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3 4