15 titok a Disney filmek világából, amelyről eddig biztosan nem hallottál!

  • 1 év ago
  • 97171 Views
  • 14 6
15 titok a Disney filmek világából, amelyről eddig biztosan nem hallottál!

Valószínűleg nincs ember a Földön, aki ne látott volna legalább egy Disney mesét. Generációkon át a Walt Disney stúdió rajzfilmjei voltak a legszebb, legjobb történetű, legigényesebb mesefilmek. Ahogy magát Walt Disney-t, az általa gyártott meséket is sok titok övezi, időről időre felbukkannak olyan érdekességek, amelyekről eddig még csak nem is hallottunk.

5. A dzsungel könyve keselyűi a világhírű Beatles-ről lettek mintázva.

A legendás kvartett menedzsere megkérte a bandatagokat, hogy szinkronizálják A dzsungel könyve keselyűit, ám a bandavezér, John Lennon elutasította a felkérést. Azonban az alkotók így is róluk mintázták a keselyűket.

6. Simba az Oroszlánkirályból nem úgy ordít, mint egy oroszlán.

Oroszlánkirály

Ez úgy történhetett meg, hogy az oroszlántól felvett hang túl halknak számított, így egy tigris hangját kellett felvenni az alkotóknak.

7. A Hős6os-ban feltűnik Hans a Jégvarázsból.

Emlékeztek még a Jégvarázs sármos, gonosz hercegére? Nos, a Hős6os alkotói úgy döntöttek, hogy viccet csinálnak belőle, ezért kitették a rendőrségen lévő ‘WANTED’ (körözött személy) táblára.

8. A Fel! című mese kutyája árnyékként feltűnik a Lecsóban.

Remy, a Lecsó patkányfőszereplője egy árnyékba ütközik. Amikor a Lecsó elkészült, még csak tervben volt a Fel! című Disney mese. A kutya árnyékképe egyfajta vicc volt a stúdiótól, de egyben remény is a rajongók számára.

1 2 3 4