15 filmsztár, akik olyan szerepekben lettek sikeresek, amit valójában nem is nekik szántak

  • 1 év ago
  • 37573 Views
  • 1 0
15 filmsztár, akik olyan szerepekben lettek sikeresek, amit valójában nem is nekik szántak

A rendezők mindig azt akarják, hogy a film amivel annyit dolgoztak, sikeres legyen. Ám ehhez a szereplőkre nagy hangsúlyt kell fektetniük. Fontos, hogy a színész tudjon egyé válni, az általa játszott karakterrel. Ugyanis a jó szereposztásnál szinte összefonódik a film címe, a színészek nevével. Ez olyan tudat alatti dolog.

9. Neo (Mátrix)

A rendezők eredetileg Will Smith-t szerették volna, de a színész nem fogadta el a felkérést. Mondván nem elég érett ehhez a szerephez.  EwanMcGregor, Leonardo DiCaprio és Tom Cruise is szóba jöttek, mielőtt Keanu Reevesre esett volna a választás.

10. Tony Stark (Vasember)

A film előmunkálatai már a 90-es években megkezdődtek. Ekkor még Nicholas Cage és Tom Cruise is szerette volna eljátszani Tony Stark szerepét. Többször is átírták a forgatókönyvet, és folyamatosan változtattak valamin. Ezért valójában csak 2006-ban kezdték el forgatni. Ekkor már, az előbb említett színészek egyike sem érdeklődött a szerep iránt. Így lett végül a vasembert játszó egyén nem más, mint Robert Downey Jr.

11. John McClane (Drágán add az életed!)

Eredetileg erre a szerepre Arnold Schwarzeneggert szerették volna, és a Kommandó című filmjének folytatásaként jelent volna meg. Több híresség is pályázott a szerepre, mint például Sylvester Stallone, Harrison Ford, és Don Johnson. Ám végül Bruce Willis kapta a főszerepet.

12. Forrest Gump  (Forrest Gump)

A Forrest Gump főszerepét állítólag John Travoltának szánták először a készítők, és miután a színész visszadobta az ajánlatot, még Chevy Chase-nél is bepróbálkoztak. Végül Tom Hanksre esett a választás. Hanks végül második Oscar-díját kapta meg az alakításért. Miután Tom Hanks kezébe vette a film forgatókönyvét, másfél óra olvasás után igent mondott a felkérésre.

1 2 3 4