14 sztár, aki nem költ túl sok pénzt magára

  • 7 hónap ago
  • 39899 Views
  • 4 5
14 sztár, aki nem költ túl sok pénzt magára

A filmsztárokról és celebekről mindig a méregdrága Michelin-csillagos éttermek, a luxusautók és a gyémántokkal teletűzdelt ruhaköltemények jutnak az eszünkbe.

Íme 14 meglepően szerényen élő világklasszis, akinek a fizetése a csillagos egekben, míg hiúsága a béka feneke alatt van.

1) Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence

Az Éhezők viadalából ismert sztárnak megvan az a szokása, hogy óvatosan költekezzen: Volkswagen Eos-szal jár, szereti a leárazásokat és rendszeresen használ kedvezményre jogosító kuponokat. A színésznő szülővárosában, Louisville-ben található Kosair gyermekkórház kardiológiai osztálya a Jennifer Lawrence Foundation Cardiac Intensive Care Unit (szó szerint Jennifer Lawrence alapítvány szívsebészeti intenzív osztálya) nevet viseli. Lawrence 2 millió dollárt adományozott a kórháznak.

2) Keanu Reeves

Keanu Reeves

Keanu még azután sem vett luxusvillát, hogy bekerült Hollywood ünnepelt csillagai közé. Hotelekben vagy apartmanokban száll meg. Nincs túl sok értéke, nem jár testőrökkel és ha utazni támad kedve, a tömegközlekedést veszi igénybe. A színész a The Matrix után járó fizetésének 90%-át (körülbelül 80 millió dollárt) a kamerák mögött serénykedő munkatársainak adta, és 12 kaszkadőrt egy-egy vadonatúj motorbiciklivel lepett meg.

3) Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker

A színésznő nem költi meggondolatlanul a pénzt, és erre a mentalitásra tanítja gyermekeit is. Saját maga varrja a ruháikat, nagyon szereti a használt ruhákat, és leginkább csak a cipőket vásárolja meg új állapotukban. Eladta a Carrie Bradshaw cipőit egy aukción, és az így nyert pénzt egy zenei és művészeti irányú iskolának adományozta.

4) Kate Middleton

Kate Middleton

Cambridge hercegnéje gyakran hordja ugyanazokat a ruháit egy-egy eseményre és kedveli a nem túl drága márkákat. A bal oldali képen látható dzsekit és a kék ruhát például a Zara-ból, míg a jobb oldali lenge költeményt a Hobbs-ból szerezte be, az utóbbit csupán 45 dollárért. Kate bőkezű adakozó: legújabb projektje, a Heads Together, melyen keresztül háborús veteránoknak, hajléktalanoknak és veszélyeztetett embereknek segít, illetve a fiatalok mentális egészségéért küzd.

1 2 3 4