14 színész, akik majdnem kulcsfontosságú szerepeket játszottak a Harry Potter-ben

  • 1 év ago
  • 9933 Views
  • 2 1
14 színész, akik majdnem kulcsfontosságú szerepeket játszottak a Harry Potter-ben

Amikor a producerek egy akkora sikerű filmszériára keresnek színészeket, mint a Harry Potter, több tényezőt is figyelembe kell venniük. Jobb esetben olyan színészekre esik a választás, akikhez a néző ki tud alakítani egy erőteljes kötődést. Ez a kapcsolat megnehezíti azt, hogy el lehessen határolni a színész imázsát a játszott szerepétől, tehát szinte lehetetlen elképzelni egy Harry Pottert, akit nem Daniel Radcliffe játszik, vagy egy Hermione-t, akit nem Emma Watson alakít. Annak ellenére, hogy sokan gondoljuk, hogy a színészek ezekre a szerepekre születtek, lehetséges, hogy a producerek több alkalommal nem voltak egy véleményen, sőt, esetleg mást is választottak volna. Nehéz elhinni, de igaz.

9) Eddie RedmayneTom Riddle egy másik verziója (Voldemort tinédzser korában)

14 színész, akik majdnem kulcsfontosságú szerepeket játszottak a Harry Potter-ben

Nem Jamie Campbell Bower volt az egyetlen színész, akit Harry Potter nemezisének fiatal változatának, Lord Voldemortnak, más néven Tom Riddle-nek szerepe érdekelt.  Campbell Bowerhez hasonlóan Eddie Redmayne sem kapta meg élete nagy szerepét, de türelme kifizetődött, amikor a Legendás állatok és megfigyelésük franchise-ba került, ezúttal a fősszereplő, Newt Scamander-ként.

Egy interjú során Eddie elárulta, hogy bár a meghallgatás után nem kapott visszajelzést, az évek alatt mégiscsak reménysugár ragyogott valahol a lelke mélyén, hogy legalább a Weasley család egyik tagjává válhat. Természetesen, amint mindannyian tudjuk, ez nem történt meg. De szerencsére ennek a zseniális színésznek sikerült szerepet játszania egy J. K. Rowling által létrehozott univerzumban, és nagyszerű munkát végzett. Végül Christian Coulson játszotta Tom Riddle-t a Harry Potter és a titkok kamrájában.

10) Tilda SwintonSybill Trelawney

14 színész, akik majdnem kulcsfontosságú szerepeket játszottak a Harry Potter-ben

Az Oscar-díjas Emma Thompson vállalta Sybill Trelawney professzor szerepét. Mielőtt azonban a producerek és Thompson között létrejött volna az üzlet, a karaktert először felajánlották Tilda Swintonnak, aki visszautasította. Bár döntése visszatekintve furcsa lehet, Swinton egy interjúban kifejtette, hogy szerinte a saga népszerűsíti a bentlakásos iskolai életet, és ennek nem akart része lenni:

“Véleményem szerint egy nagyon kegyetlen környezet, amelyben a gyerekeknek fel kell nőniük, és nem hiszem, hogy ez hasznos lenne az oktatásuk szempontjából.” Nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy Swinton helyesen döntött-e vagy sem, amikor elutasította a szerepet, de egy dologban mindannyian egyetérthetünk, mégpedig abban, hogy Emma Thompson ugyanolyan tökéletes volt a szerephez, mint Swinton lett volna, ha úgy dönt, hogy a fedélzetre ugrik.

11) Jason IsaacsGilderoy Lockhart

14 színész, akik majdnem kulcsfontosságú szerepeket játszottak a Harry Potter-ben

Jason Isaacs, aki arról ismert, hogy Lucius Malfoyt alakította, kezdetben egy egészen más szerepet akart játszani: a félvér varázslót, Gilderoy Lockhart-ot. A producerek azonban úgy vélték, hogy Isaacs sokkal jobban illik Draco Malfoy apjának szerepére, aki az egyik legnagyobb ellenfél, akivel Potternek az egész saga alatt meg kellett küzdenie. A vicces az, hogy a színész már Hook kapitányt is eljátszotta a Pán Péter című mesében, ezért nem akarta magát összekapcsolni 2 gonosz képével. Ez az az érvelés, amely arra késztette, hogy visszautasítsa a szerepet.

A potter rajongók szerencséjére Isaacs családja közbelépett, és meggyőzte őt, hogy játssza el a hosszú szőke hajáról ismert varázslót. „A hétvégén mindenki, aki ismert, felhívott: unokahúgok, unokaöccsök, keresztgyerekek és szüleik” – mondta. „Mindannyian megpróbálták rábeszélni, hogy vállaljam el a munkát, nem azért, mert törődnének velem, hanem azért, mert el akartak jönni a forgatásra!” – tette hozzá nevetve.

1 2 3 4