Hírességek, akik szülő nélkül nőttek fel

  • 1 év ago
  • 7588 Views
  • 0 1
Hírességek, akik szülő nélkül nőttek fel

Híresek, gazdagok, gyönyörűek; életük mégsem folyt mindig nyugalmas és gondoktól mentes mederben. Sokszor irigyeljük a sztárokat, azonban sok esetben nem tudjuk, hogy milyen is volt az életük, mielőtt rivaldafénybe kerültek volna. Természetesen a sztárok világa sem mentes a szörnyű csapásoktól, tragédiáktól, nagyszabású esküvőktől és félresikerült házasságoktól.

(7) Steve Jobs

Hírességek, akik szülő nélkül nőttek fel

Az Apple alapítója 1955-ben született Joanne Carole Schieble és Abdulfattah ‘John’ Jandal fiaként. Anyja katolikus német bevándorlók gyermeke volt, apja gazdag szír muzulmán családból származott. Szülei az egyetemen ismerkedtek össze, ahol Jandal tanársegéd volt, Schieble pedig végzős hallgató. A lány szülei nem nézték jó szemmel a kapcsolatot, és amikor 23 évesen Joanne teherbe esett, haldokló apja azzal fenyegette, hogy ha hozzámegy Abdulfattahhoz, kitagadja. Ilyen körülmények között a pár inkább úgy döntött, örökbe adják fiukat. A kis Steve új apukája Paul Reinhold Jobs lett, aki a parti őrségnél volt gépész, új anyukája pedig az örmény származású Clara Hagopian. Évekkel később egy interjúban megkérdezték Steve Jobstól, hogy mit gondol a valódi szüleiről, a válasza csak ennyi volt: „Nekem Paul és Clara Jobs az igazi szüleim.”

(8) Shania Twain

Hírességek, akik szülő nélkül nőttek fel

A gyönyörű countryénekesnő is igen nehéz körülmények között élt, mielőtt sztárrá nőtte volna ki magát. Shania 1965. augusztus 28-án Eileen Regina Edwards néven született Windsorban egy ötgyermekes család második gyermekeként. Édesanyja, Sharon és indián származású mostohaapja, Jerry Twain nevelték a lányt. Shania már korán tehetséget mutatott a zenéhez, azonban a család olyan szegény volt, hogy olykor enniük sem volt mit, így hiába álmodozott Shania fényes jövőről. Nyolcéves korától lépett fel közönség előtt több-kevesebb sikerrel. 21 éves korában szülei életüket vesztették egy szörnyű autóbalesetben, így a Twain gyerekek nevelése az alig nagykorú lányra maradt.

Az éneklést továbbra sem adta fel, így egy szállodában vállalt énekesnői munkát, hogy eltarthassa testvéreit. 1992-ben kapta első lemezszerződését, mely sikeresen el is indította a fiatal tehetség zenei karrierjét. Ekkoriba találkozott későbbi férjével, Robert John Lange producerrel, aki olyan hatalmas zenekarokkal dolgozott, mint az ACDC vagy a Def Lepard. Shania Roberttel kötött házassága óta boldog, 2001-ben pedig egy kisbabával is bővült a család, így az énekesnő megtalálta a boldogságot és már nem kényszerül nélkülözésre, mint gyerekkori éveiben.

1 2 3 4