9 színész, akik számára a szerepük több, mint egy forgatókönyv

  • 1 év ago
  • 11435 Views
  • 1 3
9 színész, akik számára a szerepük több, mint egy forgatókönyv

Szeretjük a színészeket megjelenésük, tehetségük és karizmájuk miatt, de ritkán tesszük fel magunknak azt a kérdést, hogy miért éppen ők lettek a legsikeresebbek a több száz tehetséges és bájos színész közül. A helyzet az, hogy készek nagy erőfeszítéseket tenni egy karakter ábrázolásához, ahelyett, hogy követnék az általános módszereket és szabályokat.

4) Jake Gyllenhaal — Lou Bloom és Loki nyomozó

9 színész, akik számára a szerepük több, mint egy forgatókönyv

Jake generációjának egyik legmerészebb szereplője – gyakran nagyon összetett és szokatlan szerepeket vállal. Az Éjjeli Féreg című filmben úgy vélte, hogy karaktere hasonló a prérifarkasokhoz, és ezt meg is mutatta a képernyőn. Gyllenhaal létrehozott egy karaktert, aki nem tudta, mi az az empátia, és csak a saját sikere érdekelte. Amikor esélyt látott pénzt keresni, a szeme felragyogott, abbahagyta a pislogást. Igazi pszichopatának tűnik ezekben a jelenetekben.

Érdekes, hogy ugyanabban az évben Gyllenhaal ellentétes karaktert ábrázolt – Loki nyomozót a Fogságban című filmben. Karaktere minden korábbi esetét feltörte, de amikor a keresés során zsákutcába került, nagyon ideges lett. Jake pedig ismét használta kifejező szemeit – nagyon gyakran pislogott.

5) Anthony Hopkins — Hannibal Lecter

9 színész, akik számára a szerepük több, mint egy forgatókönyv

Anthony karaktere volt a leglenyűgözőbb A bárányok hallgatnak című filmben, bár csak körülbelül 20 percig volt a képernyőn. Hipnotikus pillantása elképesztő volt. Vannak, akik úgy gondolják, hogy egyáltalán nem pislogott a filmben, de ez nem igaz. Pislogott, de nagyon ritkán és lassan, és úgy tűnt, mintha ez is szándékos volt. Talán itt találta Gyllenhaal az ihletet az Éjjeli féreg című filmhez.

1 2 3 4