15 rejtett utalás a Marvel Filmes Univerzumból, amit sosem vettél észre

  • 1 év ago
  • 12607 Views
  • 1 2
15 rejtett utalás a Marvel Filmes Univerzumból, amit sosem vettél észre

Ha csak arra gondolunk, hogy manapság már a két perc hosszú előzetesek különböző utalásairól is lehet készíteni elemzéseket, akkor vajon hány rejtett kikacsintás van a Marvel Filmes Univerzum nagy egészében, ami mára több, mint húsz filmet taglal? Hihetetlenül sok, ezért a lehető legnehezebb feladat abból a felhozatalból néhányat kiválasztani.  

5) Thor (2011)

A Thorban pár rövid képkocka erejéig látható egy hirdetőtábla Új-Mexikóban, amin a „Journey into Mystery” feliratot olvashatjuk, de elcsíphetünk egy ugyanezzel a kifejezéssel ellátott plakátot a Sötét világban (2013) is. Mindössze annyi a titok emögött, hogy a vihar isten egy ezen a címen futó képregényben debütált akkoriban.

6) Bosszúállók (2012)

Thor első feltűnésekor a Bosszúállókban két holló látható a képernyőn, amik minden bizonnyal apjuk, Odin kedvencei, Huginn és Muninn (jelezve, hogy Asgard uralkodója távolról is figyeli az eseményeket). A képregények vagy a skandináv mitológiai szakértői könnyen kiszúrhatták és érthették ezt a jópofa utalást.

7) A hihetetlen Hulk (2008)

Már megint A hihetetlen Hulk… A film törölt jeleneteinek egyikében Blonsky úgy írja le a zöld óriást az első találkozásuk után, mint egy „nyolc láb magas, hétszáz kilós fenavad… és zöld. Vagy szürke, uram. Zöldes-szürke. Nagyon sötét volt, nem tudom megmondani.” Ez egy egyértelmű hivatkozás arra, hogy kezdetben szürkének ábrázolták a karaktert, majd nem sokkal később tértek át a zöldre.

8) Bosszúállók (2012)

Nagyjából fél Manhattan lezúzásra került a Bosszúállók végső csatájában, a Stark tornyot is beleértve. Az épületen mindössze egy „A” betű maradt hátra a pusztításból, ami zseniális előrevetítés volt a későbbieket nézve.

1 2 3 4