15 érdekesség Pókemberről, amit a filmekből nem hallhattál

  • 1 év ago
  • 7861 Views
  • 0 1
15 érdekesség Pókemberről, amit a filmekből nem hallhattál

Pókember sokak örömére hazatért a Marvelhez, Tom Holland megformálásában, de elődei, Tobey Maguire és Andrew Garfield is népes rajongó tábort tudhat magáénak, ahogy a filmjeik is.

9) Pókember és a Pi élete

Egy ízben, amikor Peter rákeres az apja, Richard Parker nevére, a találatok között meglehet találni a Pi élete című könyvet, amiből szintén 2012-ben készült Ang Lee Oscar-díjas filmje és így hívják benne a tigrist. A dolog érdekessége, hogy az az Irrfan Khan játssza benne az idősebb Pí-t, aki ebben a filmben Dr. Rathát formálja meg.

10) Óriási harc Harry Osborne szerepére

James Franco után Dane DeHaan alakíthatta Harry Osborne karakterét, de a szerepért versenyben volt még Sam Claflin (Az éhezők viadala), Eddie Redmayne, Boyd Holbrook (Logan) és a most éppen Han Soloskodó Alden Ehrenreich is. Mind DeHaan, mind pedig Franco eljátszotta karrierje során a legendás filmsztár James Deant, Franco pedig még Golden Globe-ot is nyert alakításáért. DeHaan és Garfield között pedig olyan jól működött a kémia a folyóparti beszélgetés során, hogy néhány újság hírbe is hozta őket, miszerint több van köztük barátságnál. Szerintünk a Hírharsonától és Jamesontól eredhet az egész pletyka.

11) Shailene Woodley jeleneteit kivágták a kukába

Ahogy az köztudott, Mary Jane jeleneteit teljes egészében kivágták A csodálatos Pókember 2-ből, pedig Shailene Woodley figurája a film több pontján is felbukkant volna: amikor Peter az elemekkel és az aksikkal kísérletezik, az akkumulátor kiszerelésekor találkozik össze a lánnyal, amikor Gwen meglátogatja otthon Petert (ezt már csak a lány hangpostaüzenetéből tudjuk), akkor fut össze a másik lánnyal, aki a verandán a fiúra vár, és a végén, amikor Rhino elszabadul és egy kocsit hajít az egyik kávézó elé, MJ. pont abban a kávézóban dolgozik.

12) Családban maradó hangok

A Vasember-alapú pókruha személyi számítógépének, Karennek a hangját eredetiben Jennifer Conelly (Egy csodálatos elme, Noé) szólaltatja meg a Pókember: Hazatérés című pókmoziban. Úgy fest ez családi hagyomány, ugyanis férje, Paul Bettany szólaltatta meg Jarvist, majd alakította később Víziót a Marvel Filmes Univerzumában. Emellett nem ez az első találkozása a Marvel világával: a 2003-as, Ang Lee féle Hulkban ő játszotta Bruce Banner szerelmét.

1 2 3 4