10 háttéralkalmazott, akikről nem hitted volna, mennyi pénzt kapnak egyetlen filmforgatás alatt

  • 1 év ago
  • 13100 Views
  • 0 1
10 háttéralkalmazott, akikről nem hitted volna, mennyi pénzt kapnak egyetlen filmforgatás alatt

Hollywood-ot a filmek fővárosaként tartják számon, ahol számos filmstúdió található. Ám a temérdek mennyiségű film mögött nagyon sok előkészület zajlik, a ruháktól kezdve, a sminken át a díszletek elrendezéséig. Sokan bele sem gondolnak, hogy mennyi munka egyetlen filmet összerakni, illetve, hogy hányan dolgoznak a kulisszák mögött. Töretlenül dolgoznak éjt-nappallá téve, hogy hamar befejeződjön a film forgatása. Több szakirányú ember is megfordul a backstage-ben például sminkmester, kellékes, kertész, operatőr és a többi.

9) Séf

A séf az az ember, aki kordában tartja az embereket a konyhában, irányítja őket. Ő az, aki a sztároknak előkészíti az ételt, a kívánságuk szerint. Egy séf átlagos fizetés 50 millió forintot kóstál.

10) Sminkmester

A sminkmesterek legfőbb feladata, hogy a jelenetnek megfelelő sminket készítsen a színészek és színésznők számára. Az ő átlagos fizetésük 19 millió forintnak felel meg, ám a legjobbak 32 millió forintot is hazavihetnek.

+1) Állat színész

Igaz, ők nem a háttérben munkálkodnak, de úgy gondoltuk, felkerülhetnek ők is erre a listára. Hollywood legkeresettebb makija, a Karib-tenger kalózai filmből lehet ismerős. Évente körülbelül 27 millió forintot keres.

10 hollywoodi sztár, akik durván megváltoztak az elmúlt években

(Forrás: mocool.eu)

1 2 3 4