10 filmes rögtönzés, amire senki nem számított

  • 1 év ago
  • 41289 Views
  • 6 13
10 filmes rögtönzés, amire senki nem számított

A filmezés komoly dolog. Komoly felkészülést, komplett, részletes forgatókönyvet, felkészült színészeket igényel, hogy igazán jó minőségű legyen a végeredmény. Van azonban a filmezésnek egy olyan változója is, ami ezen a szigorú sémán lukat ütve olyat eredményez, amire még a forgatókönyvíró, rendező sem számít.

6. Micsoda nő! – A nyakláncos jelenet

Talán ez a leghíresebb, egyben legtöbbet parodizált jelenete a romantikus komédiának, de ki kell ábrándítanunk mindenkit: Richard Gere-t soha nem kérték arra, hogy rácsukja az ékszeres dobozt Julia Roberts kezére. Viszont a forgatáson rögtönzött, megtörtént, és Roberts reakciója annyira cuki volt, hogy a filmkészítőknek nem volt szívük kivágni a jelenetet.

7. Haláli hullák hajnala – a törzsvendéges jelenet

A klasszikus zombis vígjáték elején Nick Frost karaktere, Ed próbálja meggyőzni depressziós haverját, Shaunt, hogy milyen érdekesek az emberek. Amikor Shaun bizonyítékot kér erre, Frost elkezd anekdotázni kedvenc kocsmájának törzsvendégeiről.

8. Fifti-fifti – A fejleborotválós jelenet

Az egy dolog, amikor valaki egy, a forgatókönyvben eredetileg nem szereplő mondatot bedob a forgatáson. Az viszont az improvizációnak egy másik szintje, amikor valaki fogja magát, és leborotválja a fejét. Pont ez történt a Fifti-fifti című filmben, amiben Joseph Gordon-Levitt egy rákbeteg férfit játszik, Seth Rogen pedig az ő barátját alakítja. A filmben Gordon-Levitt karaktere leborotválja a fejét, ez a jelenet pedig egyáltalán nem volt előre tervezve, abszolút improvizáció. Kalapot le!

1 2 3 4