10 autó, amit minden Bud Spencer- és Terence Hill-rajongónak ismernie kell

  • 1 év ago
  • 20348 Views
  • 5 3
10 autó, amit minden Bud Spencer- és Terence Hill-rajongónak ismernie kell

A két színész filmjeit az egész ország betéve tudja, szinte nincs olyan jelenet, amit ne tudnánk mi is kapásból szó szerint idézni. Azt viszont talán már jóval kevesebben tudják, hogy az egyes jelenetekben milyen autók bukkantak fel – pedig volt köztük néhány igazi klasszikus.

8. MP Lafer (Nincs kettő négy nélkül)

Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla y Azevedo. Ezt a nevet valószínűleg minden rajongó kívülről fújja, azt azonban talán már kevesebben tudják, milyen autón is közlekedett a filmben Terence Hill. Nos, a csodaautó nem más, mint egy 1979-es MP Lafer, egy brazil autómárka, amit egy négyhengeres csillagmotor hajtott. A 64 lóerős szerkezet végsebessége 127 km/h-ra volt, a hivatalos adatok szerint pedig 0-ról 100 km/h-ra 15 másodperc alatt gyorsult fel.

9. Rolls-Royce (Nincs kettő négy nélkül)

A felsorolásból persze nem maradhat el a két főhős Rolls-Royce-a sem, amit a film alatt többször is átfestettek. A több jelenetben is felbukkanó 1962-es Rolls-Royce Silver Cloudot 1955 és 1966 között gyártották, összesen 7372 darab készült belőle. A 2110 kilogrammos súlya ellenére igen komoly teljesítményre volt képes, végsebessége elérte a 183 km/h-t. Mindezt a 6 literes V8-as motornak köszönhetően, ami 100 kilométerenként 22 liter üzemanyagot evett.

10. Puma Dune Buggy (Különben dühbe jövünk)

Végül, de nem utolsósorban jöjjön az az autó, amit a Különben dühbe jövünk című film tett kultikussá: az 1972-es Puma Dune Buggy. A kétüléses autót egy 1,3 literes motorral szerelték fel, a végsebessége pedig 130 km/h-ra volt.

(Forrás: Hvg.hu)

Ezt se felejtsd ki, ha tetszett:

15 kulisszafotó, amitől picit másképp látjuk a Bud Spencer és Terence Hill filmeket

1 2 3