10 autó, amit minden Bud Spencer- és Terence Hill-rajongónak ismernie kell

  • 1 év ago
  • 20282 Views
  • 5 3
10 autó, amit minden Bud Spencer- és Terence Hill-rajongónak ismernie kell

A két színész filmjeit az egész ország betéve tudja, szinte nincs olyan jelenet, amit ne tudnánk mi is kapásból szó szerint idézni. Azt viszont talán már jóval kevesebben tudják, hogy az egyes jelenetekben milyen autók bukkantak fel – pedig volt köztük néhány igazi klasszikus.

5. Ford Fairlane (Bűnvadászok)

A filmben egy másik legendás Ford, a Ford Fairlane is feltűnik. A modell negyedik generációhoz tartozó változatát 1965-ben gyártották, amiben egy 4 literes V8-as motor duruzsolt.

6. Dodge Coronet (Bűnvadászok)

A Bűnvadászokból természetesen a rendőrautó sem maradhat ki. A bűnt abban az időben egy 1975-ös Dodge Coronettel üldözték. Az autó első generációs változatát 1949-ben kezdték el gyártani, 1975-re pedig már a hetedik generációnál tartottak. A járművet a 4 literestől a 7 literes motorig különböző változatban árulták, 0-ról 100 km/h-ra pedig 10,4 másodperc alatt gyorsult fel.

7. Chevrolet Caprice Classic (Bűnvadászok)

Még egy autóval adósok vagyunk a Bűnvadászokból, ez pedig nem más, mint a „két sellő” által vezetett – pontosabban leállított – 1975-ös Chevrolet Caprice Classic, ami a Caprice ötödik generációjához tartozott. Az autó 160 km/h-s végsebességre volt képes, amit egy 6 literes V8-as motor 145 lóereje hajtott meg. Persze ez a jelenet sokkal inkább Angie Crawford és Galina Kochilova grófnő miatt marad emlékezetes, de azért azt sem érdemes elfelejteni, hogy ennél a járműnél „az akkuval volt egy kis probléma”.

1 2 3