10 sikeres hollywoodi sztár, akinek nincs diplomája

  • 1 év ago
  • 12672 Views
  • 2 3
10 sikeres hollywoodi sztár, akinek nincs diplomája

A legtöbben abban a hitben élnek, hogy a csúcsra vezető úthoz elengedhetetlen a diploma. Az oktatásnak természetesen megvan a maga helye, és nem érdemtelenül, ám nem feltétlenül mindenki számára ez a legjobb út.

6) Nicole Kidman

6) Nicole Kidman

Nicole Kidman még a középiskolát se végezte el Ausztráliában, helyette inkább belevetette magát a színészi karrierjébe, hogy végül az 1989-es Halálos nyugalom (Dead Calm) c. filmjében nyújtott alakításával Hollywoodban is felfigyeljenek rá. Az érettségi hiánya ellenére a színésznő óraadó is volt a fiataloknak színészetet oktató Australian Theatre for Young People szakiskolában.

7) Halle Berry

7) Halle Berry

A 2001-es Szörnyek keringője (Monster’s Ball) filmjével Oscar-díjat nyerő színésznő ugyan beiratkozott a Cuyahoga Community College főiskolára, ám végül máig nem diplomázott le. Ehelyett Chicagóba költözött, hogy modellkedhessen. A színésznő legutóbb a John Wick harmadik, Parabellum alcímet viselő részén dolgozott.

8) Ryan Gosling

8) Ryan Gosling

A poszt Brad Pitt éra első számú szívtiprója sose fejezte be a középiskolát, inkább underground, amatőr filmekben csiszolta színészi képességeit. Nick Cassavetes 2004-es Szerelmünk lapjai (The Notebook) c. filmjével berobbanó, még ma is mindössze 37 éves Gosling tehetsége vitathatatlan. Azóta szerencsére számtalan remek alakítását láthattuk a 2011-es A hatalom árnyékában-tól a 2013-as Csak Isten bocsáthat meg-en át a tavalyi Szárnyas fejvadász folytatásáig.

1 2 3 4