10 fontos dolog a Star Warsról, amit nem biztos, hogy tudtál eddig

  • 1 év ago
  • 15350 Views
  • 0 5
10 fontos dolog a Star Warsról, amit nem biztos, hogy tudtál eddig

1977. május 25-én mutatták be a Csillagok háborúja (Star Wars) című filmet. Bár a 20th Century Fox kockázatot vállalt a forgatással, hiszen a hetvenes évekre úgy látszott, kicsit kifulladnak a science fiction filmek, George Lucas makacsul keresztülvitt projektje kasszasiker lett. Hat évvel később, látva a sikert, biztos ami biztos alapon A jedi visszatér bemutatóját is május 25-re tették. 

4) Kevin Smith több filmjében is szerepelnek Star Wars utalások

A Shop Stop, a Képtelen képregény, a Dogma, a Jay és Néma Bob visszavág és az Apja lánya rendezője nem bírta kihagyni az eredeti Star Wars trilógiával kapcsolatos utalásokat és idézeteket. A Jay és Néma Bobban Carrie Fisher és Mark Hamill is nyúlfarknyi szerepet kapott, a Shop Stopban az új Halálcsillag építése az egyik eszmecsere tárgya, a Shop Stop 2-ben a Gyűrűk ura trilógiát hasonlítják össze a szereplők a Csillagok háborújával alkotott univerzummal.

5) Paródiákban sincs hiány…

Ezek közül a legnépszerűbb talán az Űrgolyhók című film, amely szinte teljesen a Csillagok háborúja történetével és szereplőivel foglalkozik.

6) Zenészek is rajongói a távoli galaxisnak? Ne ne! De.

1997-ben a Depeche Mode Home című száma alapján a Jedi Knights nevű duó készített remixet „Drowning in Time” alcímmel. A Jedi Knights időszakos formáció volt, tagjai Mark Pritchard (zenei producer) és Tom Middleton (DJ) folyamatosan kísérleteztek, hogy milyen irányzatok tudnak beemelni az elektronikus tánczenébe.

1 2 3 4