10 Disney mese, melynek eredeti verziója teljesen összetörheti a gyerekkorodat

  • 1 év ago
  • 20692 Views
  • 1 0
10 Disney mese, melynek eredeti verziója teljesen összetörheti a gyerekkorodat

Rengeteg gyermek a Disney meséken nőtt fel, ahol királyok, hercegnők, hercegek, boszorkányok, beszélő állatok, varázslatok és sok másnak lehettek szemtanúi. Sok kislány hercegnő akart lenni, hogy egy nap ő hozzá is eljöjjön a szőke herceg fehér lovon. Igen ez mind szép és jó, de a Disney mesék közel sem az igazságot mutatták meg.

4) Pocahontas

Pocahontas

Disney verzió: A britek aranylázban égnek ezért az indiánok földjén kötnek ki. Pocahontas a törzsfőnök lánya, aki egy nagyon bátor és kíváncsi lány. Összeismerkedik az egyik brit katonával John Smith-el és egymásba szeretnek. Apja meg akarja ölni John-t, de Pocahontas megvédi. A törzsfőnököt a britek kapitánya le akarja lőni, de John megmenti és megsebesül. Hazaviszik Angliába és a történetnek vége.

Eredeti verzió: A britek partra szálltak, hogy megalapítsák Virginiát I. Erzsébet tiszteletére, ám féltek az indiánoktól, így John elment felderítőútra. Pocahontas apja minden britet eltett láb alól, viszont John-nal nem végzett, mert Pocahontas megvédte őt.

5) Aranyhaj és a nagy gubanc

Aranyhaj és a nagy gubanc

Disney verzió: Aranyhaj beleszületik a királyi családba ám egy gonosz asszony ellopja őt, mert a haja varázserővel rendelkezik és képes megfiatalítani az embert. Évek telnek el a lányt egy toronyban tartja, aki megunja és a bajkeverő Flynn Rider-rel összefog, hogy világot lásson. Szép lassan egymásba szeretnek miközben egyre nagyobb veszéllyel találják magukat szembe. Flynn levágja aranyhaj haját, hogy a banya örökre eltűnjön. A lány visszakerül igazi szüleihez és Flynnel összeházasodnak.

Aranyhaj és a nagy gubanc

Eredeti verzió: Rapunzel szülei egy boszorkánynak adták babájukat, aki egy toronyban tartotta a lányt. Hosszú, leengedett haján keresztül lehetett csak közlekedni a toronyba. Egy nap egy herceg meghallja énekelni, felmegy a lányhoz és úgy dönti elveszi feleségül. Mikor újra elmegy hozzá a herceg a boszorka ott van, lelöki a fiút aki egy tüskebokorba esik, amik beleállnak a szemébe, ám Rapunzel könnyei meggyógyítják és összeházasodnak.

6) Mulan

Mulan

Disney verzió: Mulan-t mindig is vonzotta a harc és a háború világa, ezért férfinek öltözik be, hogy elmehessen a háborúba harcolni. A kiképzésen ő a leggyengébb ám hamar összeszedi magát és remek harcossá válik. Lebukik, de mégis megnyerik a csatát és összejönnek Shang kapitánnyal.

Mulan

Eredeti verzió: Mulanék elvesztik a hunokkal szembeni háborút, de megmenekül azzal a feltétellel, ha a hun vezérrel fog együtt élni. Mulan hazatér látja, hogy apja elhunyt, anyja pedig újra férjhez ment. Majd véget vet saját életének, hogy apjával lehessen a másvilágon.

1 2 3 4