10 Disney mese, melynek eredeti verziója teljesen összetörheti a gyerekkorodat

  • 1 év ago
  • 20579 Views
  • 1 0
10 Disney mese, melynek eredeti verziója teljesen összetörheti a gyerekkorodat

Rengeteg gyermek a Disney meséken nőtt fel, ahol királyok, hercegnők, hercegek, boszorkányok, beszélő állatok, varázslatok és sok másnak lehettek szemtanúi. Sok kislány hercegnő akart lenni, hogy egy nap ő hozzá is eljöjjön a szőke herceg fehér lovon. Igen ez mind szép és jó, de a Disney mesék közel sem az igazságot mutatták meg.

7) A kis hableány

A kis hableány

Disney verzió: Ariel Triton király lánya, akinek varázslatos hangja van. Egy nap Eric herceg meghallja a lány énekét és beleszeret. Ursula a tengerek boszorkánya lábakat ad Arielnek, ha cserébe odaadja neki a hangját. Megtörténik a csere, kiderül Ursula cselszövése, majd a fiatalok összeházasodnak.

A kis hableány

Eredeti verzió: Az Ursulával kötött megállapodás szerint Ariel lábai mindennap úgy fognak fájni, mintha szúrós tárgyakon táncolna. Eric nem őt veszi feleségül, hanem egy másik nőt, ezért Arielnek összetörik a szíve és a tengerbe veti magát, majd életét veszti.

8) Hófehérke

Hófehérke

Disney verzió: Hófehérke mostohája féltékeny a lány szépségére, ezért megkéri a vadászt, hogy végezzen vele ám ő nem tesz eleget a kérésnek és átveri a királynét. Hófehérke eltéved az erdőben és a hét törpe házához ér. Összebarátkozik a törpékkel ám egy nap az álruhába bújt királyné egy mérgezett almát ad a lánynak, akinek a torkán akad az alma. A királyné végül meghal, jön a herceg, aki egy szerelmes csókkal felébreszti Hófehérkét.

Hófehérke

Eredeti verzió: A banya (királyné) nem hal meg. Kiderül, hogy ő követett el merényletet Hófehérke ellen büntetése szerint vascipőben kellett táncolnia a tűz fölött, amíg ki nem leheli lelkét.

1 2 3 4