Minden idők 8 legszebb romantikus filmje, mely szembemegy a hollywoodi trendekkel

  • 1 év ago
  • 8648 Views
  • 1 0
Minden idők 8 legszebb romantikus filmje, mely szembemegy a hollywoodi trendekkel

„Á, tipikus hollywoodi film!” Ezzel mindent leírt a beszélő. Sajnos az ember hajlamos azt hinni, hogy egy kaptafára megy a legtöbb Hollywood védjegyét viselő forgatott romantikus film. Van egy lány és egy fiú, akik idővel egymásba szeretnek, de jön a konfliktus vagy a nehézség, amit megoldva happy mindenki, mert hogyan máshogy végződhetne?

5) Mi lenne, ha… (What If…, 2010)

Mi lenne, ha... (What If..., 2010)

Ben Walker (Kevin Sorbo) éleseszű, gazdag üzletember, akit nemrég előléptettek. Élete egy korábbi szakaszában azonban, amikor még nincstelen, álmokkal teli fiatalember volt, hozott egy döntést, ami drasztikus hatással volt a sorsára. Mi lenne, ha kapna még egy esélyt, hogy válasszon a között az élet között, amit élhetett volna, és a között, amit választott. Döntenie kell, hogy Istent és a nagycsaládot, vagy az örökös törtetést választja.

6) Szelíd szerelem (Love Comes Softly, 2003)

Szelíd szerelem (Love Comes Softly, 2003)

Aaron Claridge (Oliver Macready) újdonsült feleségével, Marty-val (Katherine Heigl) nyugatra vándorol, hogy életüket ne a nagyvárosban, hanem a saját farmjukon kezdjék el. Amikor azonban Aaron váratlanul meghal, Marty kétségbeesésében beleegyezik, hogy ideiglenesen egy özvegyember feleségeként él a tanyáján, amíg el nem múlik a tél. Clark Davis (Dale Midkiff) egyenes, becsületes ember, aki lányával, Missy-vel együtt (Skye McCole Bartusiak) elhunyt feleségét gyászolja. Két szomorú sors összekötése mi jóval kecsegtethet? Meglepődnénk!

7) Római vakáció (Roman holiday, 1953)

Római vakáció (Roman holiday, 1953)

A szabadúszó újságíró, Joe Bradley (Gregory Peck) és az uralkodói család tagja, Ann hercegnő (Audrey Hepburn) egy véletlen folytán találkozik. A lány mindenáron ki akarja próbálni a mindennapi emberek szokásait (hasonló helyzetben lehetnek a lesifotósok elől folytonosan menekülő filmsztárok). Lassan beleszeret a fiatalemberbe. Életét azonban születésétől haláláig alaposan megtervezik és megszervezik, így idilli románcuk csupán szép emlék marad.

8) Brooklyn (2015)

Brooklyn (2015)

Eilis Lacey (Saoirse Ronan), a fiatal ír nő kivándorol Amerikába, ahol munkába áll, és hamarosan egy kedves férfi, Tony (Emory Cohen) jegyese lesz. Amikor Eilis testvére, Rose (Fiona Glascott) meghal, visszautazik Írországba a temetésre. Hazájában is találkozik egy fiatalemberrel, és nehéz döntést kell meghoznia. Végül mégis megtartja adott szavát, és hozzámegy ahhoz a férfihez, akinek korábban igent mondott.

12 alkalom, amikor a színészek felülmúlták magukat egy szerep érdekében

//Jana//

1 2