10 híresség, akik nyíltan ellene mennek az abortusznak

  • 1 év ago
  • 6913 Views
  • 1 0
10 híresség, akik nyíltan ellene mennek az abortusznak

Amerikában nagy divat a hírességek között, hogy a legnagyobb abortusz mellett kiálló szervezetet, a Planned Parenthood-ot támogassák, hogy ezzel is a reflektorfénybe kerülhessenek. Lehet ezt támogatni, vagy ellene menni, de ami a tény, hogy az Egyesült Államokban 50 millió abortuszt végeztek 1973 óta, a második világháborúban összesen ugyanennyi ember vesztette életét és ez egy-ötöde a lakosságnak. Sok esetben azért, mert a szülők ‘figyelmetlenek’ voltak…

Alábbi összeállításunkban olyan hírességeket mutatunk be, akik 100%-ban életpártiak, és minden egyes alkalmat megragadnak ahhoz, hogy le beszéljék az embereket az abortuszról.

1) Jack Nicholson – színész

Jack Nicholson - színész

Jack Nicholson szerint édesanyja és nagyanyja morális tartásának köszönheti az életét. A kiváló színész mindig is lázadó képet tartott fent magáról, aki sosem félt attól, hogy felemelje a szavát valaminek az érdekében. Az abortusz kérdésében bizonyosan ellene megy a hollywood-i elképzeléseknek; egy régebbi interjúban a következőket mondta: „Abszolút különbözik a véleményem az abortuszról kialakult általános képtől. Ellene vagyok, egyszerűen nincs jogom ahhoz, hogy másképp álljak hozzá.

Mikor 1937. április 22-én Jack megszületett, édesanyja, June még csak 17 éves volt, aki akkoriban táncosnőként dolgozott. Jack felnevelése nagyszüleire, John Nicholsonra és Ethel Mayre maradt. Csupán 1974-ben tudta meg, – mikor June elhunyt rákban – hogy ő valójában az édesanyja volt, mert amúgy abban a hitben nevelték, hogy June a nővére.

2) Tim Tebow – amerikai futballista

Tim Tebow - amerikai futballista

Tim Tebow édesanyja még várandós volt az ötödik gyermekként érkező Timmel, amikor elkapott egy súlyos vérhasfertőzést. Az orvosok próbálták a szülőket lebeszélni arról, hogy vállalják gyermeküket, mivel úgy vélték, a baba halva fog világra jönni, sőt, az anya élete is veszélyben forog. Azonban Pam nem adta fel, hite és férje támogatása megsokszorozta erejét, és pár héttel később egy gyönyörű, egészséges kisfiúnak adott életet, aki ma már, több szakértő véleménye szerint is, a valaha volt legerősebb játékos az irányítói poszton, a maga 190 cm és 110 kg fölötti termetével. Tim és szülei a történtek miatt elkötelezett és sikeres kampányt folytatnak Amerikában az abortusz ellen.

3) James Caviezel – színész

James Caviezel - színész

A színész James Caviezel, aki Jézust játszotta Mel Gibson Passiójában, egy spanyol újságnak adott interjúban a „nyugati világ legnagyobb bűnének” nevezte az abortuszt. „Amikor egy anya megöli a fiát, a saját természete, ösztönei ellen cselekszik. Az emberek választásról beszélnek, de amikor egy nő ezt cselekszi, amikor elpusztítja meg nem született gyermekének életét, akkor elértük a határt. Gonoszság tekintetében ennél a szintnél feljebb már nem mehetünk.”  A hívő katolikus Caviezel, aki több híres hollywoodi filmben is szerepelt, pro-life nézeteit a való életben is bizonyította – örökbefogadott két kínai fogyatékos gyereket.

4) Justin Bieber – énekes

Justin Bieber - énekes

Justin Bieber-rel még a Rolling Stone magazin készített interjút. Arra a kérdésre, hogy mit gondol az abortuszról, a következőket válaszolta: “Én tényleg nem hiszek az abortuszban. Ez olyan, mint egy csecsemő megölése! ” – fejtette ki álláspontját Justin.

1 2 3