14 színész, akit a filmforgatás alatt rúgtak ki

  • 1 év ago
  • 135602 Views
  • 26 15
14 színész, akit a filmforgatás alatt rúgtak ki

A filmkészítés egy bonyolult folyamat, melynek során mindennek tökéletesnek kell lennie. Amikor porszem kerül a gépezetbe, és a porszemek maguk a színészek, előfordul, hogy a rendezők és producerek leváltják őket, még akkor is, ha szupersztárról van szó.

12) Jean-Claude Van Damme — Kevin Peter Hall

Amikor Van Damme 27 éves volt, elvállalt egy szerepet a Ragadozó (1987) című filmben. Két nappal később azonban a színész otthagyta a filmet, mert utált több napon keresztül a fullasztó Ragadozó kosztümben szenvedni, ráadásul még szövege és arca sem lett volna, hiszen a film során végig maszk fedte. A producerek nem igazán sajnálták a döntését, mert rájöttek, hogy Van Damme túl alacsonynak és véznának tűnt Schwarzenegger mellett, ezért elveszítette fenyegető jellegét. Jean-Claude ráadásul megvert egy kaszkadőrt is.

13) Kevin Spacey — Christopher Plummer

Kevin Spacey az egyik első hollywood-i színész, akivel kapcsolatban mostanában szexbotrány robbant ki, melynek következtében a Netflix megfosztotta Spacey-t a Kártyavár (2013-) sorozatban ígért főszerepétől. A rendező, Ridley Scott ráadásul utólag is kivágott minden jelenetet A világ összes pénze (2017) című filmből, melyben Kevin szerepelt. Mivel a filmet december végén mutatták be, azokat a jeleneteket eszeveszett iramban forgatták újra egy másik színésszel, Christopher Plummer-rel.

14) Eric Stoltz — Michael J. Fox

Eric Stoltz öt teljes hétig játszotta Marty McFly-t A vissza a jövőbe (1985) című filmben. Robert Zemeckis rendező szerint azonban Stoltz előadásmódjából hiányzott az a plusz valami, ami a karaktert viccessé, és emlékezetessé teszi. Végül Michael J. Fox kapta meg a szerepet. A producer, Steven Spielberg pedig azonnal elfogadta az új választást. A stúdió elölről kezdte a forgatást, de mindannyian egyetérthetünk abban, hogy abszolút megérte.

+1) Christian Bale — Leonardo DiCaprio — Christian Bale

Az Amerikai pszichó (2000) producerei az akkor még ismeretlenül csengő Christian Bale nevet viselő fiatal színészt szerződtették a filmhez. Amikor a híres Leonardo DiCApria figyelmét megragadta a film, Bale-nek repülnie kellett, Mary Harron-nal a rendezővel együtt, aki kitartott az eredeti választás mellett. DiCaprio rajongói azonban meggyőzték a színészt, hogy ha a filmben részt vesz, az rontja a róla a Titanicban kialakított romantikus képet. A filmkészítés happy endje-ként Bale és Harron is visszakerült a helyére.

20 híresség, akik ugyanúgy néznek ki, mint a leghíresebb Disney figurák

(Forrás: Brightside)

//Jana//

1 2 3 4