10 híres színész, akit forgatás közben cseréltek le

  • 1 év ago
  • 13691 Views
  • 1 1
10 híres színész, akit forgatás közben cseréltek le

Van úgy, hogy valakivel elsőre nagyon jó ötletnek tűnik a közös munka és csak időközben derül ki: lehetetlen vele együtt dolgozni… Egy forgatáson persze nem könnyű lecserélni a szereplőket, főleg, ha már elindultak a felvételek. Legtöbbször meg lehet oldani a nézeteltéréseket, a filmkészítők pedig reménykednek, hogy a színfalak mögötti konfliktus nem lesz hatással a kész termékre.

De sajnos az is előfordul, hogy időközben kell megválni egy-egy színésztől. Alábbi összeállításunkban ilyen eseteket ismerhettek meg.

1) Kevin Spacey

10 híres színész, akit forgatás közben cseréltek le

A #metoo kampány hatására rengeteg sötét titok került napvilágra. Kevin Spacey is azok közt a személyek közt volt, akikről kiderült: zaklatta korábban munkatársait. Az ügy hatására Spacey rögtön elvesztette a pozícióját Hollywoodban. A Kártyavár című sorozatban megölték a karakterét és rengeteg más szerepet is elvesztett. A legkényesebb ügy a Világ összes pénze című filmmel volt. A filmben Spacey alakította volna a főszereplőt, de a zaklatási botrány miatt Christopher Plummerre cserélték le. Viszont már bőven benne voltak a forgatásban amikor ez történt, így még most is láthatók az eredeti előzetesek és reklámok, amikben még Spacey szerepelt.

2) Ryan Gosling

10 híres színész, akit forgatás közben cseréltek le

A Komfortos Mennyország című filmben Ryan Gosling alakította volna a gyászoló apukát, Jacket. De napokkal a forgatás kezdete előtt a rendező Peter Jackson Mark Wahlbergre cserélte a színészt. A probléma az volt, hogy nem értettek egyet a karakter kidolgozásában. Gosling felszedett jónéhány kilót, hogy hitelesen adja át az apa szerepét, aki teljsen elengedte magát. Jacksonnak ez viszont nem tetszett így letett a közös munkáról.

3) Stuart Townsend

10 híres színész, akit forgatás közben cseréltek le

A Gyűrűk Ura filmeket nem is tudnánk elképzelni Viggo Mortensen nélkül. Pedig eleinte nem is őt válogatták be Aragorn szerepére. Az első választás Stuart Townsendre esett, akit el is kezdtek felkészíteni a szerepre. A rendező azonban úgy érezte, hogy a színész túl fiatal a szerephez, így Mortensenre cserélte. A Gyűrűk Ura filmeket szintén Peter Jackson rendezte, aki úgy tűnik szereti az utolsó pillanatban megváltoztatni a stáblistát.

1 2 3 4