Így néznének ki napjaink leglátványosabb mozifilmjei, számítógépes effektek nélkül

  • 1 év ago
  • 116224 Views
  • 7 7
Így néznének ki napjaink leglátványosabb mozifilmjei, számítógépes effektek nélkül

A filmkészítési folyamatok különböző tippeket és trükköket tartalmaznak, beleértve a speciális effekteket és a számítógépes grafikákat. Néhány olyan természetesnek látszik, hogy nehéz elhinni, hogy nem valódiak.

Fekete hattyú, 2010

Fekete hattyú

A látszólagos vizuális hatások mellett (mint például a jelenetek, amikor Natalie Portman karaktere, Nina Sayers hallucinációkat tapasztal) a gyártók kevésbé nyilvánvalóakat is használtak. Az egyik az, amikor Nina elkezd átalakulni a fekete hattyúvá, és egy kis fekete tollat vesz le a válláról. Nagyon valóságosnak tűnik, de valójában a számítógépen rajzolták. Egy másik érdekes dolog Natalie kezei. A rendező úgy ítélte meg, hogy túl előkelőnek és finomnak tűnik a képernyőn, ezért grafikusan megváltoztatták, hogy „gonosznak” tűnjön. Ezt a színésznő ujjainak a meghosszabbításával és ráncok hozzáadásával érték el.

Egy csodálatos elme, 2001

Egy csodálatos elme

A filmkészítés során bizonyos módosítások egyszerűen biztonsági okokból szükségesek. Ezekben a helyzetekben a vizuális effektek a praktikusak. Például, amikor John Nash (Russell Crowe) szinte megfullaszt egy kisbabát, 2 jelenetet vettek fel külön-külön: az egyikben csak egy teletöltött fürdő volt, a másikban pedig egy üres fürdőben lévő csecsemő. A jelenetek kombinálásának az eredménye olyan reálisnak látszik, hogy megborzongtatja az embert.

A Wall Street farkasa, 2013

A Wall Street farkasa

Ebben a filmben bőven van gyönyörű táj: csak emlékezzen a Jordan Belfort tulajdonában lévő luxus kastélyra, romantikus esküvőjére az óceánig, vagy a lélegzetelállító kilátásra a mólótól… Úgy tűnik, hogy egy vagyont költöttek az építményekre, béreltek, vagy egyszerűen csak lehetőség volt arra, hogy bizonyos helyszíneket lefényképezzenek. Habár, sok csalódás volt amiatt, hogy a jelenetek számítógépes grafikával készültek, de ez segített elkerülni a felesleges költségeket. A hivatalban lévő híres jelenetben az oroszlán valódi volt, de külön-külön vették fel az emberekről és a háttérről, majd a jelenetet összeállították egy számítógépen.

1 2 3 4