A 15 legizgalmasabb thriller, amit mindenképpen látnod kell

  • 1 év ago
  • 13799 Views
  • 3 1
A 15 legizgalmasabb thriller, amit mindenképpen látnod kell

A thriller elsősorban filmes műfaj, neve az angol „thrill” szóból jön, ami borzongást jelent. Ennek megfelelően az ismeretlentől való félelmet, ezt az archetipikus élményt idézi fel, mely az ősidőktől kezdve hat az emberre. Többnyire igaz a műfaj szereplőire, hogy megéreznek egy bizonyos bajt, ami fenyegeti őket, de sokáig nem szembesülnek azzal – ahogy a néző sem –, ezzel jön létre a kívánt feszültség, izgalom a nézőben.

13. Fogságban (Prisoners, 2013)

Fogságban (Prisoners, 2013)

Keller Dover boldog családapa, feleségével épp hálaadási ebédre mennek barátaikhoz, a Birch házaspárhoz. Anna Dover és Joy Birch nagyon jó barátnők, és hajlamosak elkószálni a szülői tekintetek elől. A két fiatal lány már órák óta nem tért vissza egy sétáról, szüleik pedig sehol nem találják őket, így végül a rendőrséget is kihívják. A helyszínre érkező nyomozó az egyetlen nyomon elindulva letartóztatja a közelben parkoló gyanús lakókocsi sofőrjét, akit kellő bizonyítékok híján szabadon kell engednie. Keller Dover saját kezébe veszi az irányítást, csak egy cél lebeg a szeme előtt: megtalálni az embert, aki számára mindennél fontosabb.

14. Déja Vu (Deja Vu, 2006)

Déja Vu (Deja Vu, 2006)

Mindenki tudja, milyen az az érzés, amikor úgy érezzük, mintha egy eseményt átéltünk volna már korábban. Doug Carling ügynököt épp egy deja vu vezeti egy furcsa bűnesethez. Egészen határozottan érzi, hogy a halott lányt már látta valahol, és a komp nem baleset folytán égett le. Egy különleges katonai eszközzel felszerelkezve elindul, hogy elfogja a tetteseket, és kiderítse, honnan is ered a megmagyarázhatatlan érzés.

15. Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

Clyde Shelton (Gerard Butler) rémálomba illő események elszenvedője lesz. 1999 egyik éjszakáján két betörő kirabolja, majd brutálisan megöli a szeme láttára feleségét és kislányát. Az elkövetőket elfogják, azonban a kirendelt ügyész, Nick Rice (Jamie Foxx) vádalkut köt az ügyben, és pont a fő bűnöst engedik szabadlábon. Clyde dühében félelmetes tervet eszel ki, hogy mindenkit megbüntessen, aki az igazságtalan büntető-végrehajtás rendszerét fenntartja és szolgálja.

10 mozisztár, aki egy életre eggyé vált a szerepével

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3 4