14 színész, akik filmjelmezei igazi rémálmok voltak

  • 2 év ago
  • 6314 Views
  • 0 0
14 színész, akik filmjelmezei igazi rémálmok voltak

A jelmezkészítők feladata a karakterek életre keltése és hihetővé tétele. A színészek mindig nagy izgalommal várják az első alkalmat, amikor felpróbálhatják a jelmezeket, azonban sokszor előfordul, hogy ezek a jelmezek egyáltalán nem kényelmesek. Ilyenkor rá vannak kényszerülve, hogy heteken, vagy akár hónapokon át órákat töltsenek ezekben a szűk, vagy nehéz ruhákban.

8) Christina Ricci — Édes kis malackám

14 színész, akik filmjelmezei igazi rémálmok voltak

A sminkcsapat körülbelül 1,5 órát töltött azzal, hogy Christina Ricci arcához rögzítse a műorrt. A folyamat során a színésznő nem tudta megmozdítani a száját. Ezt követően megcsinálták a haját és a sminket.

9) Gary Oldman — A legsötétebb óra

14 színész, akik filmjelmezei igazi rémálmok voltak

Az ikonikus átalakulás, amely során Gary Oldman Nagy-Britannia miniszterelnökévé vált, majdnem 4 órát vett igénybe. A komplex sminktől eltekintve a színésznek volt egy különleges dolga, amelyet fűző szerűen viselnie kellett a testén. Nagyon aggódott, hogy nem tud ilyen nehéz menetrendet elviselni: az egészet napi 18-20 órában kellett hordania, 48 napot egymás után. És attól is tartott, hogy a bőre nem lesz képes életben maradni mindaz alatt, ami hozzá van kötve.

10) Michael Sheen — Alkonyat: Hajnalhasadás

14 színész, akik filmjelmezei igazi rémálmok voltak

Michael Sheen számára nem ez volt az első alkalom, hogy kényelmetlen jelmezeket viselt. Tron szerepéhez fűzőt és hatalmas sarkú cipőt kellett hordania. De a vámpír kontaktlencsék, amelyeket ebben a filmben viselt, sokkal rosszabbak voltak. Sheen elárulta, hogy állítólag teljesen eltakarták mindkét szemét, sokkal nagyobbak voltak, mint a szokásos kontaktlencsék. És felhelyezésük kínzással járt. Először az asszisztenseknek fel kellett emelniük a felső szemhéját és be kellett tenniük a lencse egy részét. Akkor ugyanezt tennék a másik szemhéjjal is. Ezt követően tettek néhány dolgot a lencsék helyzetének beállításához.

Ezenkívül Sheennek folyamatosan szemcseppet kellett használnia, és a fejfájást is el kellett viselnie, mert a lencsék viselése során nem volt perifériás látása.

1 2 3 4