10 kiváló film, amit csak nagyon kevesen ismernek

  • 1 év ago
  • 14384 Views
  • 0 1
10 kiváló film, amit csak nagyon kevesen ismernek

Íme tíz olyan film, amely valódi mondanivalóval és minőségi időtöltés ígéretével kecsegtet.

1) Café Society (2016)

Café Society (2016)

A legendás Woody Allen rendíthetetlenül ontja magából a filmötleteket éves szinten. Ezúttal az 1930-as évekbe röpít vissza minket. Egy fiatalember (Jesse Eisenberg) azt tűzi ki céljául, hogy meghódítja Hollywood-ot, de közbeszól a szerelem. A filmen könnyen felfedezhető Woody Allen ujjlenyomata: könnyed humor, kifinomult képek, egy kis érzelem, és lírai zenei kompozíció.

2) Rendes fickók (The Nice Guys, 2016)

Rendes fickók (The Nice Guys, 2016)

1970-es években járunk. The 1970s. Holland March (Ryan Gosling) és Jackson Healey (Russel Crowe) magánnyomozók nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy előkerítsenek egy eltűnt lányt. Váratlanul azonban az évszázad bűntényének közepébe csöppennek. A rejtélyek utáni nyomozás jól illik a kitűnő Crowe-Gosling duóhoz. Semmi kétség, a vígjáték 2016 egyik legjobb filmje volt, amit érdemes megnézni.

3) Race – A legendák ideje (2016)

Race – A legendák ideje (2016)

Az legendás afroamerikai atléta, Jesse Owens életét bemutató film egyértelművé teszi, hogy a sportoló elképesztő kitartása révén került be az 1936-os náci Berlinben megrendezett olimpiára. A nehézségek ellenére a férfinak sikerült bizonyítania, hogy a sport magasabb rendű bármilyen előítéletnél. A mált század legborzalmasabb rezsimjével szembeni küzdelem szimbóluma is lehetne.

4) Az ember, akit Ovénak hívtak (En man som heter Ove, 2015)

Az ember, akit Ovénak hívtak (En man som heter Ove, 2015)

Ez a film abszolút svéd kasszasiker, mely egy bestseller alapján készült. Amerika lakosságának legalább 20 %-a látta ezt a filmet. Ove (Rolf Lassgård) egy unalmas, mogorva, idősödő férfi, aki mereven ragaszkodik minden egyes szabályhoz, és arra kényszeríti a körülötte élőket is, hogy az ő példáját kövessék. Valójában csak hiányzik neki az elhunyt felesége, de nem hagyja meghalni a közelben élő zajos család.

1 2 3