20 színész, aki majdnem szerepet kapott a Star Warsban

  • 2 év ago
  • 23861 Views
  • 3 2
20 színész, aki majdnem szerepet kapott a Star Warsban

Több mint negyven évvel azután, hogy kijött a Star Wars IV. rész – Egy új remény, nehéz elképzelni mást a Luke Skywalker, Leia hercegnő és Han Solo űrcsavargó trió helyébe, mint Mark Hamill-t, Carrie Fisher-t és Harrison Ford-t. Amikor azonban a rendező, George Lucas a film előkészületeivel foglalkozott, sok név felmerült a mára ikonikussá vált karakterek szerepébe.

(17) Jim Henson

A Muppet készítő, Jim Henson tervezte elkészíteni a Yoda bábut, de állítólag visszamondta a lehetőséget, mert már elkötelezte magát a Muppet show részére. Ő volt az, aki ajánlotta Frank Oz-t maga helyett. „Jim [Henson] odajött hozzám, és azt mondta, hogy Gary Kurtz-nak (A Birodalom visszavág egyik producerének) van egy karaktere, és azt hiszem, Jim-et kérdezték meg először. Mivel azonban neki egy céget kell irányítania, nem tudta vállalni, és engem ajánlott. Attól kezdve én tettem össze Yoda-t, és bár nem Jim csinálta ezt végig, George [Lucas] és Jim elhatározták, hogy technológiai információt és közös munkatársakat is keresnek, akik tudnak segíteni a filmben”- nyilatkozta Oz az IGN-nek adott 2000-es interjújában.

(18) Mel Blanc

Bár Anthony Daniels már biztosnak érezte C-3PO szerepét. George Lucas valamiért úgy döntött, hogy nem az angol színész hangja lesz a befutó. Akkor történt, hogy Mel Blanc – akiről a The Man of a Thousand Voices (az ezerhangú férfi) film is készült, előbukkant. Daniels úgy emlékszik, Blanc volt az, aki tehetségével igyekezte meggyőzni Geroge Lucas-t. „George meg akarta találni a hangot, ami helyettesítheti az én rádió transzmitteres hangomat. Richars Dreyfuss-nál leragadt. Lehetett volna Mel, aki azt mondta George Lucas-nak: Anthony hangja nagyon jó, miért nem tartod meg? És végül megtartotta. Nem arról van szó, hogy én annyira jó lennék, hanem csupán arról,, hogy Threepio az Threepio. Nincs más választás. Ha nem használták volna, nem lettem volna továbbra is a film része. A karakter hangja azonban a film szerves része”- Daniels állítólag ezt mondta egy korábbi személyi asszisztensének.

(19) Toshiro Mifune

Lánya, Mika szerin Toshiro Mifune visszautasította Obi-Wan Kenobi szerepét, mert aggódott, hogy Star Wars nem tünteti fel jó fényben a szamurájokat. A színész később japán harcosként az Akira Kurosawa által rendezett filmekből vált ismertté. „ Apámról azt hallottam, hogy felajánlották neki Obi Wan Kenobi szerepét, de végiggondolta, hogy nézne ki a film, és úgy gondolta, rontaná a szamurájokról alkotott képet, márpedig Lucas sok karakter harcát erre alapozta”- egy 2015-ös eseményen állítólag Mika ezt nyilatkozta.

(20) Michael Fassbender

Bár Michael Fassbender sohasem árulta el, melyik szerepért szállt ringbe Az ébredő Erő című részben, azt rebesgetik, hogy a rendező, J.J. Abrams beszélt vele Kylo Ren szerepéről. „Beszéltünk Kylo Ren-ről -t alakíthatná. Elég biztos vagyok benne, hogy valami más miatt elfoglalt voltam azon a nyáron- nyilatkozta Happy Sad Confused podcast-os szereplésében 2016-ban.

//Jana//

15 világhírű sportoló, akiből világhírű filmsztár lett

(Forrás: Time)

1 2 3 4 5