15 film, melyben a házak különös titkokat rejtenek

  • 2 év ago
  • 5800 Views
  • 0 0
15 film, melyben a házak különös titkokat rejtenek

Otthon, édes otthon… A ház, amiben élünk boldogságot és nyugalmat áraszt, ahová jó hazatérni. De minden háznak megvan a maga története. Ez többnyire akkor derül ki, mikor beköltözik egy új család egy régi házba. Van, hogy gyerekek oldják meg a házak különös rejtélyeit, de némelyik háznak borzalmas, sötét múltja van, melyekhez sokszor tragédia köthető.

5. Az igazi Amityville-i horror (2005)

15 film, melyben a házak különös titkokat rejtenek

Amerika leghíresebb kísértetházának története valódi horror, vagy csak egy ripacskodó tréfa? 1976-ban a Lutz család elmenekült az amerikai Long Island-beli Amityville-ben található otthonukból arra panaszkodva, hogy rémisztő és megmagyarázatlan jelenségek üldözték el őket onnan. Történetükből világszerte bestseller lett, könyvek és filmek tucatjainak csíráit ültetve el ezáltal. Ez egy egész család rejtélyes mészárlását követte, melyben a gyilkos arra hivatkozott, hogy sátáni megbízatás volt. Médiumok és okkult nyomozók bejelentették, hogy az ingatlanon átok ül, miközben mások úgy hitték, a hátborzongató história csak egy kitalált, nagy hasznot hozó színjáték. E dokumentumfilm arra hivatott, hogy lerántsa a leplet Amerika egyik leghírhedtebb rejtélyéről, és leadja a 2006-ban bekövetkezett halála előtti utolsó interjút George Lutz-cal.

6. A rettegés háza (2005)

15 film, melyben a házak különös titkokat rejtenek

Szörnyű bűntény történt 1974-ben a Long Island-i Amityville-ben: meggyilkolták az Ocean Avenue 112. szám alatti házban lakó családot. Kiderült, hogy Ronald Defeo végzett a szüleivel és a négy testvérével. Azt állította, hogy a házból hallható „hangok” sarkallták arra, hogy elkövesse a gyilkosságokat. Egy évvel később a Lutz házaspár költözik a házba a gyerekeivel, abban a boldog hitben, hogy megtalálták álmaik otthonát. Ám hamarosan bizarr és megmagyarázhatatlan dolgok történnek, jelezve a még mindig ott ólálkodó Gonosz jelenlétét.

7. A titkok kulcsa (2005)

15 film, melyben a házak különös titkokat rejtenek

A New Orleans-i erdőségnek a világtól távol eső, baljós hangulatú részébe, a Louisiana torkolatvidékére érkezik Caroline, hogy ott egy magányosan álló, ódon házban egy idősödő asszony beteg férjét ápolja. A lányt érdekelni kezdik a rejtélyes pár titokzatos dolgai és a roskatag ház, így felfedező utakra indul az épületben. A minden ajtót nyitó álkulccsal felfegyverkezve ráakad egy eldugott szobára a padláson, mely halálos, rémisztő titkot rejt.

8. A Spiderwick krónikák (2007)

15 film, melyben a házak különös titkokat rejtenek

A Grace család (Jared és ikerbátyja, Simon, nővérük, Mallory és édesanyjuk) New Yorkból egy elhagyatott, régi házba költöznek, mely dédnagybátyjuké, Arthur Spiderwické volt, és ami egy erdőben áll. Hamarosan fura dolgok kezdenek történni az ódon lakban. Mivel a napi rendszerességgel előforduló rejtélyes eltűnésekre és balesetekre a család nem talál magyarázatot, Jaredet kezdik gyanúsítani. Ám amikor a gyerekek nyomozni kezdenek, fény derül a fantasztikus igazságra a Spiderwick birtokkal és az itt lakó lényekkel kapcsolatban.

1 2 3 4