15 film, melyben a házak különös titkokat rejtenek

  • 1 év ago
  • 5721 Views
  • 0 0
15 film, melyben a házak különös titkokat rejtenek

Otthon, édes otthon… A ház, amiben élünk boldogságot és nyugalmat áraszt, ahová jó hazatérni. De minden háznak megvan a maga története. Ez többnyire akkor derül ki, mikor beköltözik egy új család egy régi házba. Van, hogy gyerekek oldják meg a házak különös rejtélyeit, de némelyik háznak borzalmas, sötét múltja van, melyekhez sokszor tragédia köthető.

Összegyűjtöttük a 15 legtitokzatosabb házakról készült filmeket, kronológiai sorrendben.

1. A ház hideg szíve (1963)

15 film, melyben a házak különös titkokat rejtenek

Robert Wise hátborzongató és hatásos filmje egy kísértet-házról szól, melyben egy nyomozó felkér két médiumot (Julie Harris és Claire Bloom), hogy kivizsgálják a furcsa történéseket egy New-England-beli kúrián.

2. Az átok (1999)

15 film, melyben a házak különös titkokat rejtenek

A Hill House fenyegetően és sötéten magasodik a táj fölé. Egy textilbáró 130 éve építtette feleségének és gyermekeinek – akik sosem születtek meg. Helyettük tragikus történetek népesítették be a kastélyt, és tették idővel lakatlanná…vagy legalább is úgy tűnt. Egy századdal később Dr. David Marrow, akit érdekelt a ház legendás múltja, három embert visz a Hill House-ba, állítólag az alvászavarukat tanulmányozandó: Theót, a nagyvilági nőt, akinek kifelé mutatott harciassága nem teljesen az, aminek látszik; Luke-ot, a csoport cinikusát, aki elsőnek kezdi gyanítani, hogy Dr. Marrow tanulmányainak semmi köze az alváshoz; és a legérzékenyebb kísérleti alanyt, Nellt, aki érkezésének pillanatától furcsa vonzalmat érez a ház iránt… és ez a vonzalom hátborzongatóan kölcsönös. Kisvártatva a múlt szellemei rémisztő látogatások formájában kelnek életre, ami magyarázatot adhat arra, miért figyelmeztették a csoportot, hogy senki nem marad a házban éjszaka… a sötétben.

3. Más világ (2001)

15 film, melyben a házak különös titkokat rejtenek

Jersey szigete, 1945. A II. világháborúnak vége, de Grace férje nem tért vissza a frontról. A nő egyedül, és szigorú erkölcsi normáktól vezérelve neveli fel gyermekeit a viktoriánus házban. Lánya és fia furcsa betegségben szenvednek: nem tehetik ki magukat direkt napfénynek. Amikor három új szolgáló érkezik a házhoz, meg kell tanulniuk a legfontosabb szabályt: a kastélyt mindenkor félhomályban kell tartani; egyetlen ajtót sem szabad kitárni anélkül, hogy a mögötte lévőt be ne zárták volna. Ám a Grace által fenntartott szigorú rend felborul. Grace, a gyerekek és az őket körülvevők végzetes lépésre szánják el magukat.

4. A rózsa vére (2002)

15 film, melyben a házak különös titkokat rejtenek

Kísértet tanyázik a Rose Red kastélyban. Joyce Reardon professzor élete nagy álma, hogy felélessze a kastélyban lappangó természetfeletti erőket. A feladat azonban korántsem veszélytelen, ezért a helyszínen folytatott vizsgálódásába segítőket von be, akik mindannyian rendelkeznek valamilyen paranormális képességgel. Joyce Reardon professzor hamarosan rájön, hogy Rose Red felébresztésének kulcsa az autista kislány, Annie, aki érzelmeivel bármit képes életre kelteni, vagy el tudja pusztítani. Nick, a társaság egyetlen józan tagja számára világossá válik, hogy Joyce csaléteknek hívta a kastélyba őket, s bárkit hajlandó feláldozni a kutatás érdekében. Rose Red lassan felébred, és egyesével támad a betolakodókra.

1 2 3 4