12 film, amit egyszer az életben minden nőnek látni kell

  • 2 év ago
  • 7996 Views
  • 1 2
12 film, amit egyszer az életben minden nőnek látni kell

Nem azért van külön nőknek szóló filmlista, mert már megint nem kezeljük egyenrangúnak a férfiakat és a nőket, hanem azért, mert vannak filmek, amelyek a nőket megragadják a lelküknél és olyan hatást gyakorolnak rájuk, amilyet a férfiakra sosem. Olykor inspirálnak, máskor gödörből rángatnak ki, némelyik még útmutatást is adhat az élethez.

9) Szex és New York (Sex and the City: The Movie, 2008)

Szex és New York (Sex and the City: The Movie, 2008)

Folytatódnak a négy New York-i barátnő kalandjai. Carrie boldogan él együtt Biggel, megtalálják álmaik lakását, és az esküvő napját is kitűzik. Ám a nagy napon Big bepánikol, és nem jelenik meg az oltárnál. Hogy kirángassák Carriet a depresszióból, a három barátnő elviszi őt Mexikóba felejteni.

10) Mulholland Drive – A sötétség útja (Mulholland Dr., 2001)

Mulholland Drive - A sötétség útja (Mulholland Dr., 2001)

A lány, aki Ritának (Laura Harring) adja ki magát, sokkos állapotban érkezik egy elegáns lakásba Los Angelesben, a Mulholland Drive közelében. A lakás bérlője, a vidékről felköltözött színésznőjelölt, Betty (Naomi Watts) megpróbál segíteni a balesetet szenvedett lánynak felgönygyölíteni az előző éjszaka történéseit. Ekkor tűnik fel a rendező, Adam (Justin Theroux), akinek a maffia nyomására színésznőt kell találnia legújabb filmjéhez.

11) Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

Frankie Dunn (Clint Eastwood) nagy tanítása az életre: „Mindig védd magad”. Pályája során sok bunyóst edzett és menedzselt, azonban mióta már lányával is eltávolodtak, magányosan éli életét. Egyetlen barátja Hepaj (Morgan Freeman), a volt bokszoló, aki tudja, hogy Frankie nem olyan rideg, mint amilyennek mutatja magát, mindössze nem találja a megnyugvást. Aztán egy nap belép az edzőterembe Maggie (Hilary Swank), akinek soha semmi nem hullott az ölébe, de egy dologhoz nagyon ért: mindig tudja, mit akar. Egyetlen vágya pedig az, hogy valaki higgyen benne.

12) Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s, 1961)

Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s, 1961)

A fiatal, reményteli, ám mégis titokzatos Holly (Audrey Hepburn) a fiatal lányok nagyvilági életét éli New York városában, ahol egyre másra járja a különböző partikat, és fogyasztja a gazdag udvarlókat. Mindez azonban megváltozik, mikor megismerkedik a szomszédjába költöző, hóbortos íróval (George Peppard), aki ráébreszti arra, mi az igazán lényeges az életben.

14 kulisszák mögötti kép a legkedvencebb filmjeinkből

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3