10 vonatos film, amit egyszer az életben látnod kell

  • 2 év ago
  • 16673 Views
  • 0 0
10 vonatos film, amit egyszer az életben látnod kell

Ezúttal a legjobb vonatos filmekből készítettünk összeállítást. Nektek melyik a kedvencetek?

4. Életvonat (1998)

Életvonat (1998)

1941 egyik estéjén Shlomo, a falu bolondja világrengető hírekkel tér haza: a nácik a szomszédos települések összes zsidó lakóját ismeretlen helyre deportálják. Az ő falujuk a következő a listán. Az öregek tanácsa a rabbi vezetésével még aznap este összeül, hogy megvitassák, hogyan menthetnék meg a közösséget. Végtelen veszekedések után a legjobb ötlet csak hajnalban pattan ki Shlomo fejéből: szervezzék meg saját ál-deportálásukat. Eljátsszák az áldozatokat, a vonatszerelőket, a náci tiszteket és katonákat. A fellelkesült lakosok náci egyenruhákat szabnak, vásárolnak egy leselejtezett rozsdás mozdonyt, svájci rokonukat hazahívják, hogy németül tanuljanak tőle, hamis iratokat gyártanak és kocsiról kocsira összetákolják a vonatot.

3. Gyilkosság az Orient expresszen (2017)

Gyilkosság az Orient expresszen (2017)

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús.  Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap.

2. Idegenek a vonaton (1951)

Idegenek a vonaton (1951)

Egy teniszbajnok, Guy a vonaton utazva találkozik a furcsa idegennel, Brunóval, aki különös ajánlatot tesz neki: szívesen végez a férfi feleségével, ha cserébe ő elteszi láb alól az apját. A felháborodott férfi visszautasítja a lehetetlen ajánlatot, igyekszik nem is gondolni az esetre. Hamarosan azonban holtan találják a feleségét, és ő válik az első számú gyanúsítottá. Feltűnik eközben Bruno is, aki követeli, hogy Guy is tegye meg a maga részét.

1. Forráskód (2011)

Forráskód (2011)

Egy féktelenül száguldó vonatszerelvényen tér magához Colter Stevens százados, de képtelen felidézni, hogyan került oda. Egy számára ismeretlen nő, Christina ül vele szemben, aki viszont pontosan tudja, kicsoda ő. A százados a tükörbe nézve egy idegen arcát látja, az igazolványai más nevére szólnak. A jelek szerint ő Sean Fentress, egy tanár. Mielőtt továbbjutna a rejtély kibogozásában, egy robbanás rázza meg a vonatot, és Colter ismét más helyszínen találja magát. Ezúttal egy elkülönítőben, ahol felettese azonnali jelentést kér tőle. Idővel kiderül, hogy Colter küldetése az, hogy azonosítsa, ki lehet a merénylő, aki pár órával korábban előidézte a vonatszerencsétlenséget, és további robbantásra készül, ami újabb tömegkatasztrófához vezetne…

15 színészcsere, amely teljesen meglepte a nézőket

(Történetek forrása)

//Lina//

1 2 3