A 10 legokosabb filmsztár a világon

  • 2 év ago
  • 84535 Views
  • 17 20
A 10 legokosabb filmsztár a világon

Hollywood világa tudvalevő, hogy egy ellentmondásos hely, ahol a hírességek elrejthetik a múltjukat és csak azt mutatják meg magukból, amit a mozivásznon látunk, de itt az idő, hogy megismerjük az igazságot és felfedezzük a legokosabb hírességeket. Felmerül a kérdés, hogy némely filmsztár színészkedés, producerkedés, éneklés és más tevékenysége mellett mit csinál szabad idejében? 

2. Dolph Lundgren

Dolph Lundgren

Tud-e egy akcióhős a fejlett izomzat és a fejlett értelmi képességek kombinációja lenni? Kényelmes lenne, ha az izmos srác, aki lever mindenkit és megmenti a napot, ezen kívül még intelligens is lenne. Dolph Lundgren bizonyítja, hogy az izmok méretéhez az agy mérete is hasonlóan nagy lehet. Ez a különleges akcióhős, aki a legokosabb hírességek közé tartozik, akinek 160 feletti IQ-ja van, és 5 nyelven beszél, emellett több mint 40 akciófilmből álló lenyűgöző gyűjteménye van, mint szereplő. A hihetetlenül okos svéd filmsztár egy ösztöndíj segítségével kémiát tanult Washingtonban és a Clemson University-n és a diplomáját a Washington State University-n szerezte meg. A svéd színész ezután két évet a tengerészgyalogságnál töltött el és a Royal Institue of Technology-n folytatta a kémiával kapcsolatos tanulmányait és szerzett vegyészmérnöki diplomát. Ez a szokatlan terület fontos volt Dolph számára, mert egy évig Sydneyben tanult, ami alatt mester fokozatú vegyészmérnöki diplomát szerzett.

A színészi karrierje akkor kezdődött, amikor beiratkozott az MIT-re, az egyetem által adott Fulbright ösztöndíjjal. De a modellkedés és a frissen kezdett színész karrier miatt Dolphot kitették a neves egyetemről, hogy kövesse a vadi új és izgalmas filmes életét. A kémia később is segített neki, hogy a tudás, – amit a fitnesz edzések közben szerzett-, segítségével piacra dobhassa saját vitaminjait és kiegészítőit. És könyvet is kiadott, hogy hogyan lehet fenntartani a testsúlyt fitnesz közben.

1. Natalie Portman

Natalie Portman

A legelső, egyben a “legokosabb” filmsztár a listánkon a híres Oscar-díjas színésznő, Natalie Portman, aki a női főszereplő a Thor című filmben. Natalie egy modell gyerek volt, lenyűgöző jegyekkel a suliban, olyan különböző nyelveket tanult a középiskolában, mint német, francia, japán és arab, miután héberül már a középiskolában megtanult. A balett táncos a Fekete hattyúból, a Harvardon szerzett diplomát 2003-ban pszichológia szakon. Ezt követően a filmes karrierje virágzásnak indult, de azt nyilatkozta a sajtónak, inkább lesz okos, mint híres, és ebből kifolyólag vendégelőadó volt a terrorizmus és a terrorelhárítás témakörben valamint 2 tudományos kutatási cikket is írt.

A tudományos cikkek átmennek a normálisnak nevezett határon, az első a kifejező: “Egy egyszerű módszer arra, hogyan készít a hidrogén enzimeket a cukorból” címet kapta. A második pedig: “Az elülső lebeny aktvitása állandósult használat közben: Közeli infravörös tartományban végzett spektroszkópos vizsgálat adatai”. Ez Natalie Portman tudományos munkássága, de a szociális és politikai életben is már több különböző helyzetben találta magát a legokosabb híresség, mint például: A remény nagykövete a FINCA Internationalnél, különböző elnökök választási kampányában részt vett, többek között Barack Obamáén is vagy épp beszédet tartott a mikrofinanszírozásról a hallgatóknak egy elit egyetemen.

A filmiparon kívüli élete tette őt a világ egyik vezető női aktivistájává, az átlagnál magasabb tudással rendelkezve és jelentős hatást gyakorolva a fiatalokra a társadalmunkban.

10 híresség, aki a hullámvölgyből újra az élre került

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3 4