10 csodálatos film, mely garantáltan meg fogja érinteni a szívedet

  • 2 év ago
  • 7393 Views
  • 0 0
10 csodálatos film, mely garantáltan meg fogja érinteni a szívedet

Vannak filmek, melyek képesek megérinteni a szívét bárkinek, független a kortól, vagy független attól, hogy fiú vagy lány-e az illető.

5. Egy nap (2011)

Egy nap (2011)

Egy hűvös nyári estén, 1988. július 15-én Emma és Dexter friss diplomájukkal a kezükben együtt töltenek egy estét. Ez egy olyan kapcsolat kezdetét jelzi közöttük, amely egész életükön át tart. Közös kalandjukba a következő évtizedek egy-egy napján – mindig július 15-én – keresztül nyerünk bepillantást. Látjuk, miként fejlődik barátságuk, hogyan távolodnak el egymástól, kerülnek közelebb, és milyen kihívásokkal kell megküzdeniük az életben.

6. Fel! (2009)

Fel! (2009)

Carl Fredricksen gyerekkori szerelmét veszi feleségül, akivel kettesben éldegélnek boldogan, egészen a nő haláláig. A megözvegyült férfi visszahúzódva, morcosan töltené utolsó éveit, ha egy hatalmas vállalat nem vetne szemet telkére. A nyugdíjas öregúr viszont hallani sem akar róla, hogy lebontsák emlékekkel teli házát, inkább léggömbök segítségével útra kel egy potyautas kutya és egy kisfiú társaságában, hogy megvalósítsa élete legnagyobb kalandját.

7. A boldogság nyomában (2006)

A boldogság nyomában (2006)

Chris Gardner (Will Smith) célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat (Jaden Smith). Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés “tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

1 2 3