12 híres film, amiről nem is tudtad, hogy igaz történet alapján készült

  • 2 év ago
  • 32576 Views
  • 5 4
12 híres film, amiről nem is tudtad, hogy igaz történet alapján készült

Az igaz történeten alapuló filmek mindig adnak egyfajta pluszt az élményhez. Összegyűjtöttünk nektek pár filmet, melyeknek alaptörténetét a valóság ihlette.

(4) Hotel Ruanda

A filmet más néven az afrikai Schindler listájának is nevezik. Joggal, hiszen közel hasonló eseményt dolgoz fel. Az afrikai mészárlásokról szóló film főhőse, egy általa vezettet hotelben bújtatja a menekülteket és menti meg életüket.

(5) Mindent a győzelemért

Magasra tette a lécet ez a film, az elejétől a végéig beleragadsz tőle a székbe. Daniel „Rudy” Rettinger valódi életét mutatja be, aki semmilyen tekintetben sem volt birtokában fizikailag mindannak, ami ahhoz kellett, hogy profi focista váljék belőle. Ennek ellenére olyan elszántságról tett bizonyságot, hogy profi vált belőle. Minden idők 54. legjobb filmje Amerikában.

(6) A sólyom végveszélyben

Az amerikai hadsereg 1993-ben zajló, Mogadishuban történt akcióját Mohamed Farrah Aidid elfogására készítették elő. Ezt az eseményt Mark Bowden újságíró fedezte, aki később könyvet írt róla. A könyv ezen adaptációja igaz eseményeken alapult. 2001-ben jelent meg, számos elismerést és díjat nyert.

1 2 3 4