10 kihagyhatatlan film, döbbenetes befejezéssel

  • 2 év ago
  • 54744 Views
  • 6 5
10 felejthetetlen film, döbbenetes befejezéssel

Jártál már úgy, hogy nézed a filmet és amikor elérkezik a produkció csúcspontja, te tátott szájjal ámulsz, hogy ez hogyan lehetséges?

8) Csúcshatás (Limitless, 2011)

Csúcshatás (Limitless, 2011)

Egy sikertelen író életét egészében megváltoztatja egy szupertitkos „intelligens gyógyszer”, amely kihozza az emberből a legjobbat: a teljes agykapacitását használni kezdi, megvalósíthatja önmaga tökéletes verzióját. Azonban hamarosan másokat is érdekelni kezdi az író és csodaszere, és az akció thriller szálai egyre inkább összekuszálódnak.

9) Az élet szép (La vita é bella, 1997)

Az élet szép (La vita é bella, 1997)

1938-ban az ábrándos Guido beleszeret tanárnőjébe, Dorába. A lány egy náci tiszt menyasszonya, Guido viszont félig zsidó. Mindent megtesz azért, hogy a lány ne menjen hozzá a katonához, az esküvőn pincérként is feltűnik. A küzdelme sikerrel zárul, Dorát elveszi, és fiuk születik. Azonban a háború közbeszól, Guidot és családját internáló táborba hurcolják. Hogy szenvedésüket enyhítse, kitalálja, hogy az egész helyzet csak egy játék, ahol a rabok versenyzők, a fogva tartók pedig a játék vezetői. A történet a keserédes humor eszközével mutatja be a fantázia és a szeretet erejét a legnagyobb emberi drámák közepette.

10) Éberség (Awake, 2007)

Éberség (Awake, 2007)

A film egy zavarba ejtően valóságos orvosi jelenséggel indít. A ritka és ijesztő „altatási éberség” állapotában a műtét előtt elaltatott beteg éber marad és bár fizikailag lebénul, érzékel mindent, ami körülötte és vele történik, még a fájdalmat is. Miközben a félresikerült anesztézia során az ifjú és gazdag mágnás, Clay Beresford éber marad a szívműtétje közben és tehetetlenül hallgatja az őt körülvevő orvosokat, az elhangzó mondatokból lassan összerakja a képet: vagyis azt, hogy egész egyszerűen meg akarják gyilkolni.

14 híresség, akik millióik ellenére szerény körülmények között élnek

(Történetek forrása)

1 2 3