A valaha volt 10 legjobb sorozat az IMDB szerint

  • 2 év ago
  • 27990 Views
  • 1 1
A valaha volt 10 legjobb sorozat az IMDB szerint

Akarva-akaratlanul is, de napjainkban egyre divatosabbá válik a sorozatnézés. Ezzel a legnagyobb mozisztárok is tisztában vannak, ugyanis egyre többen vállalnak el TV-s szereplést közülük. Ami mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy az alkotók kihasználják az emberek sorozat éhségét és egyre jobb, minőségibb sorozatokat gyártanak. 

6. Firefly – A szentjánosbogár (2002)

Firefly - A szentjánosbogár (2002)

A Firefly egy amerikai tudományos-fantasztikus filmsorozat, amely a műfajban megszokottnál kevesebb fantasztikus, futurisztikus elemet tartalmaz, inkább hétköznapi emberi és társadalmi problémákkal teli világot mutat be, egy másik műfaj, a western témáit is felhasználva.

5. Sherlock (2010)

Sherlock (2010)

A Sherlock egy Arthur Conan Doyle Sherlock Holmes-detektívtörténetein alapuló brit televíziós sorozat. A sorozat alkotói a Ki vagy, doki? íróiként már korábban ismertté vált Steven Moffat és Mark Gatiss, főszereplői Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) és Martin Freeman (John H. Watson). A széria modern környezetben gondolja újra Sir Arthur Conan Doyle klasszikus történeteit. Sherlock és Dr. Watson a 21. századi Londonban élnek és nyomozásaikhoz mobiltelefont, laptopot, internetet, GPS-t is használnak, ám e korszerűsített kellékek ellenére is megmarad az eredeti történetek hangulata, stílusa és logikája. Moffat és Gatiss, mint ötletgazdák, évadonként egy-egy epizódot írnak meg, a fennmaradó harmadikat pedig Stephen Thompson.

4. Maffiózók (1999)

Maffiózók (1999)

A sorozat New Jerseyben játszódik, és ott is készült. A cselekmény egy maffiózó, Tony Soprano (James Gandolfini) körül zajlik, és a nehézségeiről szól, amelyekkel szembe kell néznie, miközben megpróbálja megtalálni az egyensúlyt a gyakran konfliktusokkal teli családi élete és az általa irányított alvilági szervezet között. A Maffiózók hatalmas üzleti és kritikai sikert aratott, így a Maffiózók a televíziózás történetének anyagilag legsikeresebb és a kritikusok által gyakran minden idők egyik legjobbjának tartott tv-sorozata lett. A sorozat híres volt az elsőrendű minőségéről a produkció minden részletében, és különösen az írói munkát valamint a főszereplők játékát szokták méltatni.

1 2 3 4