15 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

  • 2 év ago
  • 13012 Views
  • 0 0
15 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

A mai filmes felhozatalban több ezer film létezik, melynek teljesen kiszámítható a történetvezetése és nem igazán tudnak bennünket meglepni. Azonban jószerivel akadnak olyan alkotások is, melyek próbálják a határainkat feszegetni és igyekeznek kitűnni a filmek tömegéből. 

13) Titkos ablak (Secret Window, 2004)

Titkos ablak (Secret Window, 2004)

Mort Rainey (Johnny Depp) író, de már régen nincs ihlete, naphosszat csak a díványon hever szakadt köntösben. Próbál írni, de nem tud, egyik mondata silányabb, mint a másik. Egyik nap egy dühös idegen (John Turturro) jelenik meg az ajtóban, aki azt állítja, hogy Mort ellopta tőle az egyik novelláját. Mortnak három napja van, hogy bebizonyítsa, hogy övé az eredeti verzió. De hiába kapott az író három napot, az idegen minden nap zaklatja, és egyre erőszakosabban.

14) A titkok kulcsa (The Skeleton Key, 2005)

A titkok kulcsa (The Skeleton Key, 2005)

A New Orleans-i erdőségnek a világtól távol eső, baljós hangulatú részébe, a Louisiana torkolatvidékére érkezik Caroline, hogy ott egy magányosan álló, ódon házban egy idősödő asszony beteg férjét ápolja. A lányt érdekelni kezdik a rejtélyes pár titokzatos dolgai és a roskatag ház, így felfedező utakra indul az épületben. A minden ajtót nyitó álkulccsal felfegyverkezve ráakad egy eldugott szobára a padláson, mely halálos, rémisztő titkot rejt.

15) Eredet (Inception, 2010)

Eredet (Inception, 2010)

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a  fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

A 80-as évek sztárjai, akiket ma már képtelenség lenne felismerni

(Forás: Filmezzünk.hu)

1 2 3 4