15 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

  • 2 év ago
  • 13014 Views
  • 0 0
15 igazán észbontó film zseniális cselekménnyel

A mai filmes felhozatalban több ezer film létezik, melynek teljesen kiszámítható a történetvezetése és nem igazán tudnak bennünket meglepni. Azonban jószerivel akadnak olyan alkotások is, melyek próbálják a határainkat feszegetni és igyekeznek kitűnni a filmek tömegéből. 

Alábbi összeállításunkban következzenek olyan zseniálisan észbontó produkciók, melyek nem az egyszer nézhetők táborát hivatottak erősíteni.

1) Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Jack azt gondolja, hogy teljesen normális és kiegyensúlyozott életet él, holott utálja a munkáját, terápiás csoportokba jár, és csak Marlával tudja megértetni magát. Élete gyökeresen megváltozik, amikor találkozik a normálisnak és kiegyensúlyozottnak egyáltalán nem nevezhető Tylerrel, aki olyan dolgokra döbbenti rá, amiről már rég elfeledkezett. Létrehoznak egy titkos csoportot, ami nemet mond a fogyasztói társadalomra, és egyre ijesztőbb eszközökkel érvényesítik akaratukat, egészen addig, amíg Jackben felmerül a kérdés: ki is irányít kit?

2) Viharsziget (Shutter Island, 2009)

Viharsziget (Shutter Island, 2009)

Chuck Alue (Mark Ruffalo) és Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) rendőrbíró egy sivár és kietlen, önmagában is fenyegető szigetre érkezik. A helyszín egy teljesen elzárt elmegyógyintézet, ahol a legelvetemültebb bűnözőket tartják fogva szigorított intézkedések mellett. Az elővigyázatosság ellenére megszökik egy gyilkosságért elítélt nő, így a nyomozókra hárul az ügy felderítése. Az intézet pszichiátere nem bizonyul segítőkésznek, Danielsnek pedig saját démonaival is meg kell küzdenie.

3) Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, 2005)

Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, 2005)

Mikor arra ébredsz, hogy nem csak a házadat akarják lerombolni egy autópálya építése miatt, de ráadásul különös földönkívüli lények akarják ugyanezt tenni az egész bolygóddal egy galaktikus űrsztráda miatt, elmondhatod, hogy rossz napod van. Arthur Dentnek (Martin Freeman) pontosan ebben van része. Barátjával – akiről váratlanul kiderül, hogy ő sem a Földről származik, hanem egy intergalaktikus stoppos – hihetetlen kalandokba keverednek a galaxis legbolondosabb vidékein.

4) A tégla (The Departed, 2006)

A tégla (The Departed, 2006)

Úgy tűnik, a maffia túlságosan is jól értesült a rendősrég ügyeiben, ezért a fiatal rendőr, Billy Costigan beépül Frank Costello maffiavezér szervezetébe, hogy lebuktassa a téglát. Csakhogy eközben egy másik rendőr, Colin Sullivan épp azon dolgozik, hogy elhárítsa magáról a gyanút. Azonban amikor megkezdődik kettejük macska-egér játéka, kiderül, hogy sokkal több forog kockán, mint kettejük élete.  Martin Scorsese Oscar-díjas remake-je a 2006-os év egyik legnagyobb sikerfilmje volt olyan színészekkel a főszerepben, mint Leonardo DiCaprio, Matt Damon és Jack Nicholson.

1 2 3 4