15 elképesztő filmes baki A Karib-tenger kalózaiban

  • 2 év ago
  • 29840 Views
  • 4 1
15 elképesztő filmes baki A Karib-tenger kalózaiban

Már 15 éve annak, hogy a Karib-tenger kalózai behajóztak a mozikba és leigázták a bevételi listákat. Az első rész sikere még magát a Disney-t is meglepte, akik kezdetben nem hittek a film sikerében. A további részek pedig még ennél is nagyobb bravúrt hajtottak végre, hiszen két folytatásnak (Holtak kincse, Ismeretlen vizeken) az egymilliárd dolláros álomhatárt is sikerült átlépnie.

5) Mikor Jack a kötélen csúszik le, az egyik angol katona kétszer süti el a fegyverét, ami a korban nem volt még lehetséges, ugyanis a gyorstöltést csak az 1800-as évek közepén találták fel.

6) Miután Jack és Will elkötik a hajót és Norrington felmegy a lépcsőn, a férfi háta mögött jól kivehető repülőcsíkot látunk az égen.

7) Will szőrzete határozottan megerősödik, mire Elizabeth házától visszaér a műhelybe. A kormányzó házában játszódó jelenet volt az első, amit Orlando Bloommal felvettek a filmhez, és ekkor még nem nőtt meg a kívánt méretre a szőrzete.

8) Mikor Koehler átnyúl a rácson, hogy megfogja Jack nyakát, a holdfény sugarai kiérnek a cellán kívül, így Koehler karjáról eltűnik a hús (hiszen elátkozott), a következő vágásnál viszont a holdfény már csak a cellán belül ér, szóval Koehler karja csak a cellán belül csont és bőr, azon kívül normális.

1 2 3 4