A szakértők kimondták, hogy a Szerelmünk lapjait be kéne tiltatni, mert káros hatással van az emberekre

  • 5 hónap ago
  • 3778 Views
  • 1 0
A szakértők kimondták, hogy a Szerelmünk lapjait be kéne tiltatni, mert káros hatással van az emberekre

A Szerelmünk lapjai szinte mindenki kedvenc romantikus filmje, kategóriájában pedig kétségkívül ez a leghíresebb történet. Noah és Allie együtt töltött nyara, a csónakázás, csók az esőben és a befejezés is mind ikonikus jelenetekké nőtték ki magukat, Ryan Gosling és Rachel McAdams színészi játéka pedig tökéletessé tette a forgatókönyvet. Ezek után nem csoda, hogy rengeteg rajongó kezdett el vágyakozni egy hasonlóan intenzív szerelemre.

Szakértők viszont mai napig nincsenek annyira elragadtatva a történettől. Sőt, ők valójában arra próbálják buzdítani az embereket, hogy ne nagyon nézzék meg a filmet. Nemrég ugyanis összeültek, hogy listába szedjék a legjobb és legrosszabb romantikus történeteket, s mindenkit meglepett, hogy a Szerelmünk lapjai milyen rossz helyet szerzett az összeállításban. De mi a gond vele?

Ryan Gosling és Rachel McAdams Szerelmünk lapjai /The Notebook, 2004/

Egy pszichoterapeuta szerint a két fiatal története egészségtelen mítoszt teremt a tökéletességről, ami a való életben egyszerűen nem létezik. Noah rendbe hoz egy házat Allie miatt. Levelet ír neki, és várja őt. Egymás kezét fogva halnak meg.

„Ez az egész nem más, mint egy idealizált szerelem. […] Ha elhiszed a Szerelmünk lapjai történetét, azt kezded gondolni, hogy neked sem lenne szabad kevesebbel beérned.”

– állítja Gurpreet Singh. Szerinte a való világban egy átlagos pár egyáltalán nem ilyen. Emberek vagyunk, esendőek, és a szerelem sem lehet tökéletes, hiszen mi magunk sem vagyunk azok. Ezért ilyen szempontból szakértők véleménye alapján a Szerelmünk lapjai nem teremt egészséges gondolatokat, hanem egy idealizált szerelmet mutat meg, amire aztán a nézők vágyakozni kezdenek.

Szerelmünk lapjai (2004)

De ha a Szerelmünk lapjai nem jó ilyen szempontból, mit kéne néznünk? Szerintük például a Kaliforniai álom és a Bridget Jones naplója egészségesebb, valódibb kapcsolatokat kelt életre a vásznon, és nem bújtatja cukormázba a szerelmeket. Előbbi esetében például a két főszereplő végül nem egymás mellett köt ki, utóbbi pedig a modern nők randizási problémáit és bizonytalanságait mutatja meg. Sőt, szerintük még a Star Wars harmadik része is sokkal reálisabb képet tükröz a szerelemről, mint Noah és Allie története.

Így él ma a My Girl szimpatikus gyerekszereplője, a cserfes Anna Chlumsky

(Via MSN)