12 időutazós film, amit mindenképpen látnod kell

  • 2 év ago
  • 15516 Views
  • 6 1
12 időutazós film, amit mindenképpen látnod kell

Az időutazás témája mindig is érdekelte a filmeseket, sokszor nem csupán azért, mert ez a téma új lehetőségeket nyitott meg meg a narratív történetvezetésben, hanem azért is, mert az időutazás jelensége számos mély kérdés feltevésére ad lehetőséget, mely nem csak az alkotók fantáziáját dolgoztatja meg, de megköveteli a nézők maradéktalan figyelmét.

9. A holnap határa /Edge of Tomorow, 2014/

A holnap határa /Edge of Tomorow, 2014/

Bill Cage hadnagy újoncnak számít a harctéren, ugyanis még egyetlen bevetésen sem vett részt a földönkívüli hadsereg ellen, mégis részt kell vennie a mindent eldöntő utolsó csatában. Mint az várható, hamar elesik, viszont egy Alfát sikerül megölnie… Hamarosan újra felébred, és rájön, újra elkezdődött ugyanaz a nap. Saját és az idegen elme közötti kapcsolat valahogy időhurkot hozott létre. Kénytelen újra részt venni a küzdelemben, de esélye van rá, hogy valamit másképp csináljon, míg újra meghal. A végső nap azonban mindig újra- és újrakezdődik, Bill Cage pedig egyre tapasztaltabb lesz, ami akár egy esélyt is jelenthet az emberiség túlélésére.

10. Donnie Darko /2001/

Donnie Darko /2001/

Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) akár átlagos kamaszfiú is lehetne, azonban miután leáll gyógyszereivel, üzeneteket kap az űrből. Egy hatalmas groteszk plüssnyúl kommunikál a sráccal, aki megmenti az életét a házukba becsapódó repülőgépmotortól. A bűvöletben egyre elmerülő Donnie meggyőződése, hogy a világ 28 nap múlva megsemmisül.

11. Kate és Leopold /Kate & Leopold, 2001/

Kate és Leopold /Kate & Leopold, 2001/

Mindenáron meg kell felelniük környezetük egyre növekvő elvárásainak. Kate a tipikus, éjjel-nappal rohanó, menedzser, aki a marketingszakmába lassan belefásulva csupán egy dolgot, az üzleti sikert tartja szem előtt. Leopold, pontosabban Leopold Alexis Elijah Walker Gareth Thomas Mountbatten Albany harmadik hercegeként kifogástalan úriember és agglegényként remek parti.

12. A jövő gyilkosa /Looper, 2012/

A jövő gyilkosa /Looper, 2012/

Az időutazás nem fikció többé, azonban veszélyei miatt illegális cselekedetnek számít. A maffia körében azonban bevett módszer, hogy ha valakit el akarnak tenni láb alól, visszaküldi az időben, ahol egy úgynevezett jövőgyilkos elteszi láb alól. A film főszereplője Joe, aki elég jól megél a gyilkolásból, azonban amikor saját jövőbeli énjét kéne megölnie, élete gyökeresen megváltozik.

10 színész, akinek sikerült egy szereppel megmentenie karrierét

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3