A 10 legjobb film, melytől garantáltan megáll az eszed

  • 2 év ago
  • 11120 Views
  • 2 2
A 10 legjobb film, melytől garantáltan megáll az eszed

Alábbi cikkünkben olyan filmeket veszünk egy kalap alá, melyek valamilyen szinten képesek megváltoztatni a gondolkodásmódodat. Ezeket a produkciókat nem csak azért jó nézni, mert izgalmasak, hanem olyan összeesküvés elméleteknek lehetünk a szemtanúi, melyek akár még igazak is lehetnek.

5) Eredet (Inception, 2010)

Eredet (Inception, 2010)

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a  fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

6) Holtodiglan (Gone Girl, 2014)

Holtodiglan (Gone Girl, 2014)

Nick (Ben Affleck) és Amy (Rosamund Pike) látszólag boldog házasságban élnek, gazdagok és sikeresek. Épp az ötödik házassági évfordulójukra készülnek, amikor Amynek nyoma vész. A gyanú először a férjre terelődik, és lassan felszínre kerülnek a sötét családi titkok is. Nick hazugságaival egyre jobban magára tereli a figyelmet, egy idő után már csak ikertestvére bízik meg benne. Nicknek tisztáznia kell magát, ez azonban már-már lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

7) Felhőatlasz (Cloud Atlas, 2012)

Felhőatlasz (Cloud Atlas, 2012)

A múlt, jelen és jövő emberei egy hatásláncolat szemei, melyben minden kihatással van mindenre. Egy álomszerű narratívában 6 fantasztikus történet kapcsolódik össze ötszáz évet átívelve. Egy gyilkosból hős lesz, egy múltbéli jótett forradalomhoz vezet a jövőben.  Hogyan hatnak egymásra az emberi életek, a tettek és azok következményei? Nincs kitüntetett idői dimenzió, a múlt, a jelen és a jövő egyforma fontossággal bírnak.

1 2 3