10 film, amit kétszer kell látnod ahhoz, hogy megértsd

  • 2 év ago
  • 10837 Views
  • 0 0
10 film, amit kétszer kell látnod ahhoz, hogy megértsd

Minél bonyolultabb és csavarosabb egy film története, annál nagyobb figyelemmel kell megragadni azt, az első perctől kezdve és annál elbűvölőbb maga a film. A detektív történetek, thrillerek és a sci-fik tartoznak azok közé a filmek közé, ahol mindig vannak nem várt csavarok és fordulatok, vezetve a nézőt a cselekmény labirintusán keresztül.

8) Revolver (2005)

Revolver (2005)

Guy Ritchie kihívás elé állítja a nézőt, hogy bonyolult problémákkal foglalkozzon. Egyet meg kell oldani, hogy továbbléphessünk a következőre a folyamat során. Miközben azon gondolkodunk, hogy mik a főhős viselkedésének az indítékai, könnyen szem elől téveszthetünk más kirakós darabkákat, így, egyik a másik után, a megoldatlan problémák számát növelni fogja.

9) A sötétség útja (Mulholland Dr., 2001)

A sötétség útja (Mulholland Dr., 2001)

Ez a produkció a darabokból, töredékekből és a kis részekből áll össze egységgé. Egy gyakorlatlan vagy tapasztalatlan néző könnyen elveszik, ha nem vesz figyelembe minden nyomot, hogy összerakja a kirakóst. Ez a film elejétől a végéig körömrágósan izgalmas. A kérdések már korán felmerülnek, de pont ezért szeretik oly sokan ezt a filmet.

10) A jövő gyilkosa (Looper, 2012)

A jövő gyilkosa (Looper, 2012)

Rendkívül bonyolult, futurisztikus akciófilm gengszterekről, akik megtanulták, hogyan küldjenek vissza embereket, akiket meg akarnak ölni, a múltba. A Loopernek, akárcsak bármelyik másik időutazós filmnek, gyenge a belső logikája, de jobb, ha nem gondolkodunk ezen túl sokat. Hanem csak nézzük és élvezzük.

20 híres világsztár gyermeke, akikről nagyon keveset tudunk

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3